Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Get in shape

Begränsa dig inte bara för att du är sämst!

Rädslan att "vara sämst" verkar begränsa väldigt många människor.
- Nej, jag kan inte gå till gymmet, jag kommer vara sämst!, är kommentarer man hör. Eller som på den tiden då jag var med i en löpargrupp, och jag försökte få dit någon duktig kompis. Då lät det likadant. "Jag kommer vara sämst".
Och då går man inte dit - fastän man egentligen vill.

Jag undrar varför det är så farligt att vara sämst?

Jag väljer att se de otroligt duktiga människorna som inspiration istället!
Jag var med i löpargruppen, och jag var sämst, men vad gjorde det i ett sånt enormt duktigt gäng. Och så länge jag inte hindrar någon annan att springa i sin takt, vilket jag inte gjorde, så var alla nöjda och glada. Jag har även haft äran att springa med Sveriges - och Europas - bästa ultramaratonlöpare, Kajsa Berg. Hon håller samma tempo i 10 mil som jag gör i cirka 5 km. 4,30 på ett ungefär - per kilometer alltså! Galet! Att jag är sämre än henne? Jaa, otroligt mycket sämre, men hon ville springa med mig, vi sprang en mil ihop och hon sprang i samma veva två mil ytterligare. 🙂

Begränsa dig inte!
Det är inte farligt att vara "sämst"!
Se andra duktiga människor som inspiration.
Om du inte kan och vet - fråga! När någon frågar mig om en övning på gymmet blir jag jätteglad! Det är väldigt kul att få visa någon som faktiskt vill lära sig.

Om du var bäst då....
Många som fäller kommentaren om att "vara sämst" behöver ibland vända på tanken: Om du går med i ett fotbollslag och är "nybörjare" (eller i alla fall inte lika tränade som de som är med i laget) kan du egentligen förvänta dig att du är annat än sämst?
Tänk om du - helt otränad och ovan - skulle glida in och vara bäst? Vad tycker laget som kanske tränar fyra dagar i vecka om det?
Nä, börja nerifrån - och gå mot toppen! 🙂

Tävlingsmänniskan i mig!
Däremot sticker jag inte under stol med (hmmm..vad är det för uttryck egenligen?) att jag är en riktig tävlingsmänniska. Men jag tävlar mot mig själv och klockan (när jag konditionstränar) alternativ vikterna (på gymmet). Ta tyngre, springa snabbare - än jag gjorde igår, eller förra veckan. Det är mitt mål. Målet är inte att vara bäst. Bara att vara bättre än mig själv!

UNCOMFORT


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Test av aktivitetsarmband vivoactive

Blogginlägg

Jag har länge haft en dyr Garmin GPS-klocka. Den har jag haft på armen när jag löptränar. Funkar utmärkt vid löpning. Sen är det inget mer med den. Men i vintras fick jag för mig att jag skulle försöka minska några kilon i kroppsfett, och inte i muskelmassa. Planen att promenera mer, köpa månadskort till kollektivtrafiken – […]

Träna igen efter förkylningen

Blogginlägg

Jag har legat däckad i en förkylning. Det händer verkligen inte ofta men nu jobbar min tonårsdotter på förskola och såklart kommer det hem en hel del virus som inte jag är van vid. NoNo! Att träna med ont i halsen är verkligen inte att rekommendera. Man kan dra ner skiten i lungorna och bli […]

3 hjälpredor för viktnedgång

3 hjälpredor för viktnedgång

Blogginlägg

Som jag skrev i förra inlägget så har träningen blivit ganska mycket sämre under 2015 jämfört med 2014. Jag känner även att jag har lagt på mig några onödiga kilon fett som jag inte riktigt trivs med. Från att ha börjat antyda magrutor så har det gått tillbaka till att det inte syns alls. Alldeles för […]

Fet eller fit? Viktuppgång av styrketräning

Blogginlägg

Gaaaaaahhhh! …eller något liknande, utbrast jag när jag ställde mig på vågen hos hälsoföretaget Concept for Life. TRE kilo upp under sommaren! Jag trodde jag skulle smälla av. Men tagga ner, säger du – alla går väl upp under sommaren. Mindre träning och massa vin och grillat. Men nej. Det kan jag inte skylla på! […]

B3 för muskler, hud och hår!

Blogginlägg

Ibland när jag läser om vitaminer och mineraler så blir jag helt fascinerad av vad de kan göra för vårt välbefinnande. Samt hur illa en brist kan göra oss. Naturlig doping Nyligen läste jag om B3, niacin hos Martina. Hon skriver att B3 är som en naturlig doping. Man får extra utsöndring av tillväxthormon tre-fyra timmar efter intag och […]

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Kroppskompositionsmätning – smal och muskulös!

Blogginlägg

Hur nöjd blir man inte efter en kroppskompositionsmätning när den visar att min metabola ålder är 30 (15 år yngre än mina årsringar 😉 ) och att den visar att jag är mager och muskulös. Men vad är nu egentligen det här? Kroppskompositionsmätning? Ja, till att börja med så finns det ju väldigt många olika […]

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

Nyttigt – alltid i min kyl, frys och skafferi!

kost

Om man ska äta nyttigt så måste nyttigheterna finnas hemma. Och det här ser jag till att ha hemma. Uppdelningen protein/fett/kolhydrater är inte hundraprocentig eftersom många livsmedel innehåller både fett och protein, eller både kolhydrater och protein och så vidare… men ungefär så här tänker jag: Protein Kycklingfiléer – smart att ha i frysen Köttfärs […]

Var är alla? Gymmet står tomt!

Var är alla? Gymmet står tomt!

styrketräning

Fredagsfys Lördag morgon – tre personer på gymmet Visserligen är många ute och joggar nu, men med all säkerhet har en stor del av dem som på nyårsafton lovade att bli vältränade och gå ner i vikt lagt av nu. De sitter i solen och grillar och dricker vin för fulla muggar. På fredagkvällen var vi nog 6-7 tappra […]

Frukost med egen glutenfri granola

Frukost med egen glutenfri granola

Blogginlägg

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost. Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra. Granola 2 dl pumpakärnor […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)