Utmaning: Att inte bränna barnens pannkakor medan du gör kikärtsbiffar.
Svårighetsgrad: Mycket avancerat
Frågor på det: Ja, familjen hade ganska många....

Kikärtsbiffarna
800 g kikärtor (jo, det är ju liksom grunden, dumt att glömma dom)
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
2 ägg (protein är viktigt)
2 tsk fiberhusk (eller mjöl om man nu råkar äta det)
Och så slängde jag i 1 dl keso. Proteinboost - jo jag har väl sagt att protein är viktigt?
Kryddor såklart - vi kommer till det lite längre fram.
Så här gjorde jag (och alla moment är nog inte att rekommendera)
Skölj kikärtorna.
*Och glöm nu för tusan inte att vända barnens pannkakor.
Häll kikärtor, vitlök, ägg, fiberhusk och keso i en bunke.
(-ja min käre man - jag har full koll på att jag inte har hällt nån pannkakssmet i pannan och att det ryker... Full koll)
Ta fram mixerstaven. Sätt i kontakten utan att riva ner vattenkokaren som står i vägen. Det är onödigt och blir väldigt vått och det var egentligen inget fel på den vattenkokaren.
Mixa ingredienserna till en kräm.
* Och hur var det nu med barnens pannkakor?
Ta fram den röda löken. Hacka den å släng i den i bunken. Mixa.
(-nej älskade dotter, jag känner inte att det luktar bränt)
Krydda med gurkmeja (anti-inflammatoriskt), curry, havssalt, peppar och ev chili av nåt slag.
Forma till biffar (jag tog två skedar och pyttsade ut i en plättlagg) och grädda tills de fått färg.
(-nej min söte son, pannkakor ska vara så bruna. Vatten på golvet? Ja men det behövdes skuras)
Biffarna är ju lite mjukare än vanliga köttfärsbiffar. Man kan nog minska på keson om man vill ha fastare konsistens.
Glöm nu inte att ta biffarna ur pannan innan du sätter dig med instagram och facebook eller blogginlägg.
Det är lätt att de blir lika brä… jag menar bruna, som pannkakorna då.
/Malin a.k.a. Doris

Ps: bränd mat är inflammatoriskt och bör ej ätas. Det kommer jag absolut ihåg. Tror jag.
