Postad: 28 augusti, 2014 Kategori: näring, paleo, recept, vegetariskt | Etiketter: chiafrön, chiapudding
Chiapudding som frukost eller mellanmål. Sååå gott och nyttigt.
Ni har väl läst om chiafröet?
Antiinflammatorisk omega-3
Chiafrön innehåller 31 gram fett/100 gram. 20 gram är linolensyra, den vegetabiliska formen av omega-3, som är antiinflammatoriskt. Två teskedar chiafrön innehåller mer omega-3 än en normal bit lax.
Bygger upp kroppen med aminosyror
Chia innehåller 21 gram protein/100 gram, med 18 av de 20 olika aminosyrorna.
Bra för magen
Chia innehåller också 38 gram kolhydrater per 100 gram, varav hela 34 gram är fibrer av den vattenlösliga sorten som gynnar tarmfunktionen och hjälper till att hålla blodsockret jämnt. Chiafrön är dessutom rika på mineraler som magnesium, kalium och zink.

Chiapudding med blåbär och mango
1-2 msk blåbär
1 msk mango
ca 2 msk chiafrön
3 msk kokosmjölk
lite vatten
eventuellt en boost med superpulver om man önskar
Allt blandas och bäst resultat får man om man mixar det, men det kan även bara röras/mosas ihop. Låt det stå cirka 30-60 minuter för att chiafröna ska svälla. Blir det för tjockt kan man tillsätta mer vatten.
Topping - gott att ha på!
Blåbär
Kokosskivor
Mango
Pumpakärnor
Solroskärnor