Postad: 14 april, 2014 Kategori: recept | Etiketter: glass, paleo
Mango-citrus-kokosglass med extra baobab-boost
I helgen svängde jag ihop en mejeri- och sockerfri glass som passar om man äter till exempel paleo.
Glassen är gjord på mango som ger sötma, samt riktigt tjock kokosmjölk (kokosgrädde) som också är ganska söt. Den blir lite mer som sorbet när man gör den på kokosmjölk, men väldigt god.
Glassreceptet
1 förpackning fet kokosmjölk, har man bara vanlig kokosmjölk använder man det feta i kartongen.
2 ägg, vispas poröst
1 dl mango, mixas ihop med äggen och kokosmjölken
1 lime samt 1 citron, pressas och hälls i smeten
Eventuellt kan man ta i lite sukrin eller liknande sötning
Valfritt: 2-3 msk citronproteinpulver* (vaniljprotein eller neutralt fungerar också). Proteinet gör att glassen blir mindre isig.
1 msk baobab (superfood-pulver) som kan uteslutas eller bytas till annan superboost som tex camu-camu.
Ställ in i frysen ett par timmar, men ta fram den minst en halvtimme innan servering.
*Tänk på att glassen inte blir helt mjölkfri om ni använder vassleprotein. Vill man ha glassen krämig men ändå mjölkfri kan man istället lägga till en mixad banan.