Get in shape

Toppen för triceps

Jag har haft lite svårt att få "kontakt" med triceps. Jag använder andra delar av armarna i tricepsövningar och får mest ont i axlarna. Men med lite småjusteringar så fick jag tillslut till en riktigt bra tricepsträning.

tricepsFörut har jag stått rak i kroppen och dragit rakt ner framför mig, så här. Nu, här i den nya - vilket tyvärr inte riktigt syns på bilden, för jag hade svårt att fota samtidigt som jag gjorde övningen - är jag mer framåtlutad och drar mer längs med kroppen. Rörelsen går längre bak.
Det liknar numera lite mer rörelsen man gör när man stakar i längdskidåkning. Så denna är nog toppen inför längdåkningssäsongen!

En sak som är bra är att man även kan ta i så att magen får jobba. Låter konstigt - men det blir en rörelse för lite mer av kroppen, inte bara triceps.


Recension: Skid- och löparjackor

De där supertunna löparjackorna har jag aldrig förstått mig på. Regnar det så hjälper de inte. Och är det kallt så är de för tunna. Är det varmt vill man ju inte ha jacka.
Jag har två sådana tunna jackor och jag använder de aldrig!

Cykla, jogga, åka längd
Däremot så tycker jag verkligen att en jacka behövs så här års. Det är för kallt med bara en tröja. Jag har hittat tre jackor som fungerar lika bra på promenaden, joggingturen, när man cyklar och när man åker längd.

icbreaker gustFavoriten! Toppklass och min nummer 1
Icebreaker är ett märke som säljer kläder i merinoull. Jag äääääälskar merinoull. Jag trodde aldrig att jag skulle gilla det. Jag är superkänslig i hyn. Jag trodde jag skulle klia ihjäl mig.
Men denna jacka är helt otrolig skön. Merinoull värmer utan att bli svettigt. Jackan "andas" och merinoull luktar dessutom inte svett även om man svettas mycket under ett pass.

Extra fiffig detalj är att bröstfickan har ett hål för sladden till mobilen så att du slipper ha den hängade utanpå, vilket stör väldigt mycket när man sportar.

björn dahlie jackaNäst bäst och fortfarande verkligen på topp!
Björn Dählie är ju ett märke som man främst ser i längdspåren men inget, absolut inget, hindrar att man har denna ursnygga jacka när man tränar något annat.
Denna jacka andas också väldigt bra, trots att den är vindtät framtill. Den är rätt tunn så i längdspåret har jag lager på lager, men som joggingjacka så här års är den perfekt.
Sköna muddar i ärmarna. Bra passform.

craft stormNummer tre och därmed i botten på min lista
Denna jacka är jag inte nöjd med. Den är snygg och varm. Men alldeles för varm trots att jag är en frusen typ.
Den andas nämligen inte alls tycker jag. Är tät. Så först blir man varm, sen svettig och sen fryser man.

Bäst användning skulle jag nog säga att jag har när jag cyklar till jobbet. Då cyklar jag inte så fort men behöver det vindskyddet som denna jacka ger.
På en promenad så fungerar den också bra. Men så fort du blir så varm så du svettas så är den tråkig. Dessutom stinker den sen.
Jag hade bara denna jacka när jag åkte längd i fjällen förra året och jag fick stå och försöka tvätta den i diskhon varenda kväll för att stå ut.

Prismässigt skiljer sig jackorna naturligtvis, som väntat, rätt rejält så man kan nog säga att alla tre ändå är prisvärda.


16,5 mil längdskidåkning

Jag har haft en vecka sportlov! Superhärligt. När det är sportlov så passar jag verkligen på att sporta.

Nybörjare
Vi var uppe i Idre och det var andra säsongen jag stod på längdskidorna. Förra året blev det några dagar i Stöten (Sälen) på rejält darriga nybörjarben, samt en vecka i Tänndalen/Hamra. Att jag började åka längd berodde på en relativt nyopererad menisk som förmodligen inte skulle palla slalomåkning. Dessutom har jag åkt slalom sen jag var 5 år. Varje lov till jag var 18. Och så tränade jag på hemmaplan i Flottsbro. Så slalom har jag "gjort". Just nu känns längdåkning mycket roligare!

I <3 Idre!
Idre var verkligen i en klass för sig när det gäller längdåkningen! Kanonbra. Mycket bättre än både Stöten och Hamra.
1. Idre hade en rejäl skidstadio med toaletter, värmestuga och ordentliga skyltar över spåren.
2. Skidstadion låg precis vid slalombacken så man kunde enkelt träffa familjen för lunch.
3. Superfina preparerade spår med dubbla spår på vissa populära sträckor samt plats för skejtarna som far förbi i hiskelig fart.
4. Många olika sorters spår. Platta, lätta om man önskar det och tuffa, backiga om man ville ha det.
5. Både långa och korta. Från 2,5 till 15 km. Och massor däremellan.

Och dessutom hade de proffsiga skidcoacher som man kunde boka lektioner med. Jag tog en privatlektion och fick många bra tips.

Nackdel? Vi hade dimma hela veckan. Men det berodde ju inte på Idre. Dimman verkade breda ut sig över hela fjällvärlden just vecka 9.

16,5 mil
16,5 mil blev det totalt under veckan. Söndag gick till hemfärd och vilodag men igår var jag på gymmet och körde cirkelträning och idag har det blivit ett lättare pass på träningscykeln.

 idre2