Jag gjorde en paleo-fisksoppa förra veckan. Det är verkligen snabbmat. Jag skulle iväg på min sykurs och hade bara en halvtimme på mig.
Glutenfri, laktosfri och låg-kolhydrat. Och supergod!
Fisksoppa
800 gram torsk
1 liter vatten
4 morötter
200 gram broccoli
200 gram blomkål
1 förpackning krossade eko-tomater
1 förpackning kokosmjölk
1 rejäl bit (2 cm ) ingefära
2 tsk cajunmix Urtekram
2 tsk thaikrydda Urtekram
2 tsk mango-currykrydda (alternativt vanlig curry)
2 tsk havssalt
Riven vitkål
Häll i vatten i en gryta och lägg i fisken att puttra.
Skär morot i tunna "slantar" och lägg i grytan. Låt det puttra till fisken och morötterna blivit nästan färdiga.
Häll på kokosmjölk och krossade tomater och krydda.
Lägg till sist i blomkål och broccoli - eller valfria grönsaker - som inte får bli alltför överkokta. Låt det puttra ytterligare 10 minuter.
Vitkålen kan läggas på som dekoration när rätten är klar och enbart röras ner direkt i tallriken.