Get in shape

Proteinpannkaka

Pannkakstorsdag och familjen käkade vanliga pannkakor med vetemjöl och mjölk - vilket jag aldrig har gillat särskilt mycket. Och eftersom jag inte äter gluten så passade jag på att testa proteinpannkakor.

proteinpannkakaProteinpannkaka
2 ägg
1 dl kokosmjölk
1 dl vatten
1 msk fiberhusk
1 skopa proteinpulver, Holistics vaniljsmak (cirka 1/2 dl)
En liten nypa salt

Vispa ihop ingredienserna och stek, gärna i kokosfett, i stekpanna på medelvärme.

Serveras med varma blåbär och kokosflingor.


Nyttig pannkaka och rawfoodsoppa

Raw food är mat som inte hettats upp mer än 42 grader - man vill behålla alla enzymer och alla näringsämnen. Enzymer hjälper kroppen med nedbrytning av mat och med ämnesomsättningen. Bra att ha alltså! 🙂

rawfoodsoppaRawfoodsoppa
1 näve färsk broccoli
1 näve färsk spenat
1 tsk vetegräs
timjan
trocomare örtsalt
chili
Ljummet vatten

Kör alla ingredienser i mixern, se till att vattnet är fingervarmt, dvs inte över 42 grader.
* Vetegräs är fullt med näring och klorofyll. Det är bra för immunförsvaret och enzymproduktionen och ger energi. Det innehåller inte gluten.
* Timjan är inte bara god utan bakteriehämmande samt motverkar hosta och är slemlösande.

kesoplättarProteinrika kesoplättar
Detta är ett recept som cirkulerar runt i LCHF-bloggar framförallt. Jag har hittat mitt hos fantastiskt duktiga Åse i bloggen 56 kilo
Eftersom plättarna är väldigt proteinrika så är de perfekta för de som tränar.

125 gram keso
1 ägg
3/4 msk fiberhusk

Blanda alla ingredienser med en mixerstav.  Grädda på medelvärme (svagare värme än du steker vanliga pannkakor).

Bär- och kokosgrädde
4 msk Krämig kokosmjölk
1 msk hallon
1 msk blåbär

Vispa/mixa ihop ingredienserna.