Annons
Annons

Glutenfri äppelkaka med lönnsirap

Detta är kanske världens godaste äppelkaka säger upphovskvinnan Nilla Gunnarsson om receptet på gluten- och mjölkfri äppelkaka. Kakan passar lika utmärkt som lyxig fika som till dessert men då räcker det med en liten bit.

Redaktionen

4 oktober, 2017
Glutenfri äppelkaka med lönnsirap
Dela inlägget

Detta är kanske världens godaste äppelkaka säger upphovskvinnan Nilla Gunnarsson om receptet på gluten- och mjölkfri äppelkaka. Kakan passar lika utmärkt som lyxig fika som till dessert men då räcker det med en liten bit.

 

 

Annons
Fakta

Fakta

Receptet är komponerat av Nilla Gunnarsson, kock, kokboksförfattare, kostrådgivare och matkreatör.
Författare till böckerna: ”Sju steg till ett friskare jag utan gluten, mjölk och socker” 2016 (Max Ström) och ”Laga glutenfritt : pasta, pizza, pajer, piroger och andra klassiker” 2016 (Semic) samt ”Baka glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor och desserter” 2015 (Semic).

Läs mer om Nilla och hitta fler av hennes goda och nyttiga recept på hennes hemsida:Nillas kitchen
Nilla på Facebook: Nillas Kitchen
Nilla på Instagram: Nillas Kitchen

Detta recept kommer från Nilla Gunnarssons bok: Laga glutenfritt : pasta, pizza, pajer, piroger och andra klassiker

12

  • 3 äpplen, skalade och delade i kuber
  • 30 gram smör eller kokosolja
  • 1 deciliter ljust muscovadosocker, rårörsocker eller kokossocker
  • 200 gram mandelmjöl
  • 200 gram (2 1/3 dl) hela mandlar
  • 2 tesked mald kardemumma
  • 2 tesked bakpulver
  • 4 ägg
  • 1,5 deciliter lönnsirapTopping
  • 2 äpplen, tunt skivade
  • 50 gram hela mandlar, grovhackade
  • 50 gram smör, smält
  • 50 gram ljust muscovadosocker, rårörsocker eller kokossocker
Annons
Annons