Annons
Annons

Glutenfri jordgubbspaj

En riktigt krämig och god sommarpaj som är glutenfri, pajskalet kan du även använda till vilken paj som helst.

Redaktionen

10 april, 2013
Glutenfri jordgubbspaj
Dela inlägget

En riktigt krämig och god sommarpaj som är glutenfri, pajskalet kan du även använda till vilken paj som helst.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Superfruit
www.superfruit.se.

Portioner: 6

Ingredienser

Mandelbotten
3/4 dl Superfruit Kokospalmsocker
3 3/4 dl Superfruit Mandelmjöl
1 dl Superfruit Kokosmjöl
1 ägg
2 msk Superfruit Virgin Kokosolja

Fyllning
3 st äggulor
2 dl Crème fraîche
3 msk Superfruit Kokospalmsocker
250 g färska jordgubbar

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla ingredienser till botten och bearbeta till en smidig deg.
Tryck ut degen i en ugnsform med avtagbar kant penslad med lite kokosolja.
Ställ formen i kylen i 30 minuter, grädda den sedan mitt i ugnen i åtta minuter.
Vispa under tiden ihop ägg, crème fraîche och socker till en jämn smet.
Häll smeten i den gräddade pajbottnen och lägg sist i jordgubbarna, grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
Låt pajen svalna och pudra över florsocker innan servering.

Annons
Annons