Annons
Annons

Glutenfria pumpamuffins – utan vitt socker

Alla Helgona-helgen och Halloween innebär pumpor i alla dess former, även bakade! Dessa pumpamuffins bjuder vi gärna familj och vänner på, och passar alla då de både är glutenfria, veganska och inte innehåller vitt socker.

Carolina Eriksson

Webbredaktör
30 oktober, 2020
Pumpaformade muffins

Alla Helgona-helgen och Halloween innebär pumpor i alla dess former, även bakade! Dessa pumpamuffins bjuder vi gärna familj och vänner på, och passar alla då de både är glutenfria, veganska och inte innehåller vitt socker.

Att det går att skapa goda, söta och fantastiskt fina bakverk utan vare sig gluten eller vitt socker är Anna Winér ett levande exempel på. Hennes populära Instagram-konto med drygt 31 000 följare är fullt av frestande sötsaker och bakverk, som är lika färgsprakande som goda. Dessa muffins, bakade med mandelmjöl, fiberhusk och jordnötssmör är inget undantag och är sötade med banan, äppelmos och fibersirap. Du hittar Anna Winérs Instagram-konto här!

MER FRÅN ANNA WINÉR: Sockerfri och glutenfri snickerstårta

Ingredienser

4 stora muffins

2 dl mosad banan eller eget äppelmos
1,5 dl jordnötssmör
2 tsk bakpulver
2 krm fiberhusk

Marsipandetaljer:
0,5 dl mandelmjöl
1 tsk fibersirap
Vatten
Livsmedelsfärg

Fyllning:
Jordnötssmör
Livsmedelsfärg

Gör så här

Muffins:
1. Mixa ingredienser till muffinsen slätt och fördela i formarna från @letscelebrate.se Fyll formarna så du får en hel botten utan mittenhål.
2. Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 15-20 minuter. Ta ut och låt svalna.

Marsipandetaljer:
3. Blanda ingredienserna till marsipanen tills du får en formbar massa, tillsätt vatten efter behov. Göra skaft och blad av marsipanen.

MER FRÅN ANNA WINÉR: Smarriga rabarbermuffins utan gluten och vitt socker

Fyllning:
4. Blanda jordnötssmör med lite orange livsmedelsfärg och eventuellt olja om den är hård i konsistensen.

Montering:
5. Fyll muffinsen med jordnötssmöret och placera detaljerna av marsipan.

Av Carolina Eriksson

Annons
Annons