Annons
Annons

Glutenfritt kanel- och fröknäcke

Ett fröknäcke bakat med kanel och lite sukrin. Kan även bakas neutralt genom att ta bort dessa ingredienser och eventuellt istället lägga till lite goda brödkryddor.

Redaktionen

27 november, 2013
Glutenfritt kanel- och fröknäcke
Dela inlägget

Ett glutenfritt fröknäcke bakat med kanel och lite sukrin. Kan även bakas neutralt genom att ta bort dessa ingredienser och eventuellt istället lägga till lite goda brödkryddor.

Ingredienser

1 dl sesamfrö
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 dl psylliumfrö med skal
1/2 dl hela linfrön
1 dl bakepro
1 msk fiberhusk
1 msk pofiber
1 msk kokosfett
3 dl vatten
2-3 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1-2 tsk sukrin
lite salt
*Om man utesluter kanel, kardemumma och sukrin kan man istället krydda med rosmarin och oregano

Gör så här

Blanda de torra ingredienserna.
Häll i vatten och blanda väl.
Bred ut på två plåtar på bakplåtspapper
Grädda i 150 grader i 1 timme
Sätt ner graderna till 50 grader och låt stå i ugnen i flera timmar – kanske 4-5 tills det torkar.

Annons
Annons