Annons
Annons

Goda vegoköttbullar

Goda vegetariska "kött"bullar som smakar nästan som riktiga köttbullar. Serveras med olika såser och potatis, mos eller med en gratäng, eller spagetti. Jag använder gluten- och laktosfria produkter.

21 februari, 2013
Goda vegoköttbullar
Dela inlägget

Goda vegetariska ”kött”bullar som smakar nästan som riktiga köttbullar. Serveras med olika såser och potatis, mos eller med en gratäng, eller spagetti. Jag använder gluten- och laktosfria produkter.

Portioner: 4

Ingredienser

1 1/2 dl sötmandel
1 1/2 dl ströbröd
1 1/2 dl riven ost
2 msk riven lök
1 tsk salt
1 krm nymalen peppar
3 ägg
1 msk vatten
1 liter vatten med 1 tärning buljong (eller koka egen buljong, 1 lök, 1 morot, selleri, lagerblad, örter)
1 msk smör till stekning

Gör så här

1.Mal mandeln i mandelkvarn eller i en matberedare.
2. Blanda mandeln med ströbröd, ost, lök, slat, peppar. Tillsätt ägg och vatten
3. Forma smeten till köttbullar. Med hjälp av matskedsmått blir bullarna jämnstora
4. Koka upp buljong och koka bullarna 8 min.
5. Ta upp dem med hålslev och stek dem sedan i smör så att de får en gyllenbrun yta.

Annons
Annons