Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Gör ditt egna karantän-spa

Med mer tid hemma finns också lite extra tid att ta hand om dig själv.
Här tipsar Kureras skönhetsexpert Johanna Bjurström om hur du fixar ett avkopplande karantän-spa.

Minimera de sociala kontakterna och håll fysiskt avstånd till våra medmänniskor. Det är myndigheternas råd just nu för att minska smittspridningen.
Med mer tid inom hemmets fyra väggar har vi också möjlighet att ta hand om oss själva mer – så varför inte ordna ett karantän-spa för att pigga upp både hyn och tillvaron en aning?
– Just nu är det extra viktigt att ta hand som sig för att komma ner i varv och minska på stressen, då stress gör att immunförsvaret sänks och gör dig mer mottaglig för virus, säger Johanna Bjurström.

LÄS OCKSÅ: Så maximerar du din stund i badet

Bad med magnesiumsalt
För att kunna slappna av krävs dock rätt förutsättningar.
– Släck lamporna i taket och tänd levande ljus i badrummet. Sätt på lugn musik som gör att du kommer till ro och tappa sedan upp ett bad med magnesiumsalt som får kroppen att slappna av, alternativt lite eterisk olja av lavendel som har samma effekt. Lyxa till det med att dricka en grön juice av exempelvis selleri och spenat som renar och stärker kroppen inifrån.
Ett sätt att ge hyn ny lyster är att peela ansiktet med bikarbonat.
– Peela på kvällen, undvik dock att ta för nära ögonen, då huden är tunnare där. Låt det ligga på under en minut och skölj bort. Smörj sedan in med avokadoolja, som återfuktar på djupet. Det här gör att du vaknar du upp med lyster i huden dagen efter.

 

LÄS OCKSÅ: Följ med på Kureras ansiktsmaskskola

Göra egen ansiktsmask
Har du ingen ansiktsmask hemma, så går det med enkla medel göra en själv, med hjälp av ingredienser från skafferiet.
– Du kan göra en återfuktande ansiktsmask av två matskedar honung, en halv deciliter kokosmjöl, en matsked olivolja och tre matskedar carob, alternativt kakao. Blanda allt till en jämn smet. Fördela jämt över ansiktet, gärna med en pensel, och låt verka under 15 minuter. Skölj sedan av med vatten.

LÄS OCKSÅ: Så tar ni er igenom karantänen tillsammans

Hemma-spa med kompisar
Bara för att du inte kan träffa dina vänner fysiskt just nu behöver det inte nödvändigtvis betyda att du behöver spa:a ensam. Gå ihop med några kompisar och sätt ihop en Facebookgrupp för er som vill göra ett hemma-spa ihop, tipsar Johanna Bjurström om.
Här kan ni lägga upp recept på hälsosamma juicer, men också dela med er av olika tips och tricks hur man gör en egen mask och hårinpackning.
– Se till att du har tagit fram allt du behöver när du går live och bestäm i gruppen vilken ordning ni ska göra saker. Exempelvis kan ni börja med ett fotbad, sedan peela kroppen, lägga en återfuktande mask och en hårmask. Avsluta sedan med att smörja in kroppen med en återfuktande och närande lotion. Det är roligare om ni alla gör allt samtidigt. Visa gärna hur det ser ut och beskriv hur det känns för att få känslan som att ni var tillsammans.

Av Tina Harr


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

En tallrik med rött kött och sallad

Svenskt antibiotikafotavtryck är fortsatt stort

Eko/miljö

Antibiotikafotavtrycket är ett begrepp som beskriver den mängd antibiotika som används för att föda upp djur som så småningom blir vår mat. En ny rapport visar att Sverige har mer antibiotika på tallriken än i vår egen djuruppfödning – vilket innebär ett betydande avtryck.

trött mamma häller upp kaffe

10 vanliga tecken på järnbrist

Kost

Sex av tio kvinnor lider av trötthet och många har känt sig trötta under ett år eller mer. En långtidströtthet som de upplever påverkar vardagen. Trötthet kan bero på många saker, men för de kvinnor som är i fertil ålder och känner sig trötta finns en tydlig koppling till järnbrist. Här är tio vanliga tecken på järnbrist.

 

Tre kvinnor med olika etnicitet står bredvid varandra

DNA-test för smartare hudvård?

Hud

Du kan göra det för att optimera din träning eller för att ta reda på mer om din tarmflora – men även för att få skräddarsydd hudvård. Flera företag erbjuder nu DNA-test som utlovar kunskap om hudens genetiska förutsättningar. Är det här framtidens hudvård?

Milkshake med saffran, fikon och lime

Chia-milkshake med saffran, pistage och lime

Recept

Saffran kvar efter julhelgerna, men ingen inspiration till vad du ska göra med den? Det här är en god och nästintill rå "milkshake" som passar perfekt som en läskande och exotisk dessert eller som mellanmål. Saffransmaken bryts av med fräsch lime, mynta och söt vanilj!

 

tofu på skärbräda

5 nyttigheter med tofu

Hälsa

Att välja bort kött eller att minska sin köttkonsumtion blir allt vanligare – och Sverige ligger i framkant. Vegetarisk är trendigt och anledningarna till att fler väljer växtproteiner beror på flera olika saker. Tofu är gjort på soja. Här får du fem nyttiga skäl att äta tofu – och ett recept på rotfrukter och tofu i ugn.

kvinna tittar på mobilen på natten

Var fjärde svensk sover dåligt

Hälsa

Att sova bra är en av de viktiga hörnstenarna för att må bra, både psykiskt som fysiskt. En nyligen gjord Sifo-undersökning visar att en av fyra svenskar sover dåligt. Och många gör ingenting åt sina problem, trots att man via mindfulness och en del tillskott skulle kunna sova bättre.

Vetenksapsjournalisten Henrik Enbart

Henrik Ennart: ”Den enklaste maten är den mest hälsosamma”

Kost

Den allra enklaste maten är också den mest hälsosamma – som gör både våra tarmbakterier och oss själva lyckliga. Och den visar sig komma från en liten region, tillika blå zon, söder om Rom! Henrik Ennart, aktuell med boken ”Happy food green”, berättar om den ursprungliga medelhavskosten, som äts av de som lever längst.

 

Råkostsallad med syrade morötter

Recept

Vad sägs om en probiotisk dundersallad som gör susen för mag-tarmkanalen? Här är en god - och nyttig - råkostsallad, signerad kost- och hälsocoachen Tina Haldorsson aktuell med kokboken "Läkande dundermat".

Sockerfria ballerinakakor

Så lyckas du med sockerfri bakning

Kost

Anna Winér är ägare av ett populärt Instagram-konto där hon delar med sig av frestande recept på veganska sötsaker och bakverk, som alla är fria från både vitt socker och gluten. Nu släpper hon en bok med sina 20 bästa recept och vi vill veta: hur lyckas man med den här sortens bakning?

 

Kakan kärleksmums mot svart botten

Sockerfria kärleksmums med superkrafter

Recept

På ytan må den se ut som en vanlig kärleksmums (och vem älskar inte det?) – men med kvarg och zucchini bland ingredienserna bidrar den med helt andra saker än en traditionell kaka. Exempelvis stabiliserar den blodsockret. Kanske precis det vi behöver efter jul- och nyårshelgernas alla förlustelser.

Kvinna på en yogamatta i en träningssal som mediterar

Nya trenden: Holistisk träning

TRÄNING

Lyfta skrot och löpturer i all ära – men allt fler väljer nu att ta kontroll över sin hälsa genom att ta ett helhetsgrepp på sin livsstil. – Vi behöver även träna vårt inre för att få bra resultat på vårt yttre, säger pt:n och hälsorådgivaren Hannah Berglund.

 

Linda la om kosten: “Nu är min typ 1 diabetes under kontroll”

Hälsa

När Linda Wade, 28 år, var gravid med sin dotter våren 2019 fick hon diagnosen typ-1 diabetes. Hon följde kostråden hon fick av dietisten. Men det var svårt att injicera rätt dos insulin till de kostråden. Linda Wade startade istället sitt eget hälsoprojekt och när hon började äta antiinflammatorisk kost och motionera lagom kunde hon minska insulinmängden och nu tar hon inte längre insulin.

kosmetika och sminkprodukter mot rosa bakgrund med ett överstruket rött kryss

Tre av fyra skönhetsprodukter är hälsofarliga

Hud

Tre av fyra skönhetsprodukter innehåller ämnen som är misstänkt hormonstörande, allergiframkallande eller skadliga för miljön, visar en ny undersökning. – Folk är tyvärr inte medvetna om vad produkterna som de använder dagligen faktiskt innehåller, säger Kureras skönhetsexpert Sara Nomberg.