Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Gott Nytt År önskar vi på Kurera

Året som gått har varit ett spännande och utvecklande helt fantastiskt för Kurera och oss som gör tidningen och sajten. Nästan åtta miljoner (!) besökare har läst artiklar på Kurera.se under 2019. Stort tack till er alla!  Vi som gör Kurera är väldigt glada att vi har så engagerade läsare, som ofta tipsar oss om intressanta uppslag. Fortsätt gärna så! Tack för 2019 och vi ses under 2020.

Men innan vi lämnar 2019 bakom oss helt, låt oss summera lite. Varje vecka har Kurera.se i genomsnitt hela 263 000 unika besökare på hälsosajten. Det är fantastiskt och vi är väldigt stolta och glada över att siffran över besökare ökar hela tiden. Vi håller förstås lite koll på vilken typ av artiklar som ni läser mest också – mer om det nedan.

Vi har just nu 61 700 följare på Facebook – tack till alla er som gillar, kommenterar och delar våra inlägg där.

Tidningen Kurera trycks i 80 000 exemplar per utgåva och ges ut fem gånger om året. Den finns på hälsocaféer och hälsobutiker samt hos vissa terapeuter. Vill du veta var du hittar den så har du en lista över utlämningsställen här: Kureras utlämningsställen

 

Vi har också ett snabbt växande instagramkonto, med nästan 7000 följare. Följ oss gärna även där!

Vårt nyhetsbrev som vi skickar ut varje vecka når just nu 9 100 prenumeranter. Vill du också få nyhetsbrev från oss så anmäler du dig enkelt här: Kureras nyhetsbrev

(Tröttnar du så är det lika enkelt att avbeställa det igen genom en länk som finns i nyhetsbrevet.)

Minns ni att vi gjorde TV under 2019? Vi intervjuade Åke Lignell om den svenska superalgen, astaxanthin som växer i grunda vatten ute i skärgården.

SE INSLAGET HÄR: Här växer världens starkaste antioxidant

Och vi ställde frågor till medicine doktor, Lars Lindmark, om artros och hur den kan behandlas:

DET INSLAGET KAN DU SE HÄR: Hur behandlas artros?

Så vad har flest av er läst under 2019? Här kommer en liten sammanfattning om året mest lästa artiklar.

Intressant läsning om sköldkörtelproblem
Under 2019 handlade den mest läst artikeln på kurera.se om vilka symtom som kan uppstå när sköldkörteln inte fungerar som den ska. Den vanligaste formen av sköldkörtelproblem är när du har en underfunktion. Lite drygt 465 000 svenskar behandlades för hypotyreos under 2018, men mörkertalet är troligen stort. Ungefär 10 000 behandlades för hypertyreos, det vill säga överfunktion i sköldkörteln.  270 775 personer läste texten.

LÄS HELA ARTIKELN HÄR: Symtom på sköldkörtelproblem

 

Magproblem drabbar många
Vi är många som till och från har problem med magen. En del måste följa strikta kostrekommendationer för att må bra medan andra kan göra större utsvävningar innan magen bullrar. Artiklar som tipsar om mat, dieter eller tillskott som lugnar magen är därför oerhört vällästa, så även en artikel som beskriver hur gaser, diarré och uppkördhet kan lugnas med hjälp av olika livsmedel. Den hamnade på andra plats i listan över de mest lästa 2019 med 192 662 läsare. På tredje plats kom en artikel om mat som du ska undvika och välja vid IBS.  Hela 148 747 klickade på denna artikel.

LÄS ARTIKLARNA HÄR: Livsmedel som lugnar magen och Maten du ska undvika vid IBS

Ryggproblem som får en lösning
På Kurera skriver vi om problem som uppstått och ofta visar vi på en väg bort från bekymmer och ohälsa. Ett exempel på det är när vi intervjuade våra träningsexperter Jamina och Anders Gatti och bad de visa demonstrera olika övningar för de som har värk i ländryggen. I texten förklarade de att om du har ländryggsproblem sitter orsaken till problemen ofta någon annanstans, värk i ländryggen kommer ofta av ett stelt säte, stel baksida lår, stela höftböjare och eller svag sätes- och bålmuskulatur. Den här artikeln lästes av 145 643 och hamnade på tredje plats av de mest lästa.

LÄS ARTIKELN HÄR: Övningar som hjälper ländryggen

 

Populära bloggare
Våra bloggare väcker alltid intresse hos er. Hälsorådgivare Mia Hagenmalm är väldigt populär. Hon skriver inte om någon speciell diet utan har fokus på mat man mår bra av som är lagad från grund med bra ekologiska råvaror.

LÄS MER HÄR: Mias blogg

Våra experter är också oerhört populära och vällästa. Under 2020 kan du som följer oss se fram mot nya kunniga experter att ställa frågor till – så håll utkik här: Kureras expertpanel

Åtta miljoner besökare på vår hälsosajt är en fantastisk siffra som vi är mycket glada och stolta över. Vi hoppas förstås att ni fortsätter hänga med oss på Sveriges bästa hälsosajt även under 2020!


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

färgglad omelett på tallrik

Lunchtips: Grekisk omelett

Glutenfritt

Utsökt sälta från fetaost, härlig krämighet från avokado och protein från ägg gör det här till en snabb, enkel och somrig lunch full av näring. Granatäpple och valnötter ger förutom supernäring även ett skönt tuggmotstånd. 

kvinna som får skönhetsbehandling

IPL – kan det vara bra för huden?

Hud

Det finns en uppsjö av nya behandlingsformer med olika maskiner inom skönhetsindustrin. Fokus ligger på att förbättra hudkvalitén i ansikte, hals och på dekolltaget. Har du hört talas om IPL? Det är en form av mjukverkande laser som stimulerar kollagenet och ger en jämnare hudton.

 

kvinna och mygg

Variant av botox som skydd mot myggor

Eko/miljö

Pål Stenmark är professor i strukturell biokemi och han har belönats med ett pris för att ha hittat ett nytt botox-gift som fungerar mot malariamyggor. Insektsgifter är ofta väldigt miljöovänliga, men just detta botoxmedlet, som är ett protein, bryts ner i naturen och lämnar inte några onaturliga rester.

 

två kvinnor med former vid stranden

Därför går vi upp i vikt när vi blir äldre

Vikt

De allra flesta tycker nog att det blir allt svårare att hålla vikten i takt med att de blir äldre. Forskning från Karolinska Institutet visar att vi med åren får en minskad omsättning av fett – eller så kallade lipider – i fettväven, vilket gör att vi lättare går upp i vikt när vi blir äldre.

Kvinna före och efter viktnedgång

Så gjorde Mam Zuta sin fantastiska hälsoresa

Hälsa

I januari 2018 vägde Mam Zuta 100,5 kilo. Värken i kroppen gjorde att hon hade svårt att fungera i sitt vardagsliv. Då bestämde hon sig för att nu fick det vara nog. Hon började en hälsoresa som idag landat i 56 kilo och en kropp som många drömmer om.

 

flaskor och glas med fläder

Flädersaft utan citronsyra

Hälsa

Nu blommar flädern för fullt och det är dags att göra bär, saft, smoothies eller te. Fläderblommorna har traditionellt använts för dess hälsofrämjande egenskaper, bland annat vid förkylning. Men hoppa över citronsyran om du vill vara nyttig. Den utvinns ur svartmögel.

Sara Nomberg, hudvårdsexpert

Sara Nomberg: ”Jag är min egen försökskanin”

Hälsa

Hon är bara 30 år, men har redan drivit sitt eget hudvårdsmärke i över tio år. Kureras skönhetsexpert Sara Nomberg är eldsjälen som långt före de flesta andra förstod fördelarna med ekologisk hudvård. Men livet började på tuffast möjliga vis för Sara, som var nära att inte överleva barndomen.

kvinna vid träd

Matilda fann hormonbalans – slapp akne och PMS

Hälsa

När Matilda Lundqvist kom in i puberteten fick hon problem med akne. Hon provade den ena behandlingen och krämen efter den andra, men inget hjälpte mer än för stunden. Till sist hittade hon ett tillskott med ren bidrottninggelé. På bara några månader var hennes hy i princip problemfri.

 

händer tar på ett knä

Inflammation – en fiende som kan bli din vän

Leder

Inflammation förknippas oftast med något negativt, men vi behöver inflammation för att läka skador och infektioner. Att däremot gå med en låggradig inflammation under en längre tid ökar risken för sjukdom, menar överläkaren Stefan Branth. Gurkmeja och boswellia är två örter som kan hjälpa kroppen att nå balans och läka inflammation.

äldre par promenerar

Fler hjärtinfarkter kopplas till låg inkomst

Hälsa

Det forskas mycket på hjärt-kärlsjukdomar eftersom det är ett stort problem i samhället. Nu visar en ny svensk avhandling, som omfattar runt 30 000 personer, att det finns en tydlig koppling mellan risken att få fler hjärtinfarkter och låg inkomst.