Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Gott Nytt År önskar vi på Kurera

2020 blev året då alla pratade om hälsa och immunförsvar. För oss som gör tidningen och sajten Kurera har det varit både utvecklande och spännande. Över sex miljoner (!) användare och har klickat in på Kurera.se för att läsa artiklar under 2020. Här nedan berättar vi lite om vilka som varit mest lästa. Stort tack till er, alla våra läsare, för förtroendet!  Vi som gör Kurera är väldigt glada att vi har så engagerade läsare, som ofta tipsar oss om intressanta uppslag. Fortsätt gärna så! Tack för 2020 – och vi ses under 2021.

Innan vi lämnar 2020 bakom oss helt, låt oss summera lite. Varje vecka har Kurera.se i genomsnitt nästan en kvarts miljon unika besökare på hälsosajten. Det är fantastiskt och vi är väldigt stolta och glada över att siffran över besökare ökar hela tiden. Vi håller förstås lite koll på vilken typ av artiklar som ni läser mest också – mer om det strax.

Vi har just nu över 63 000 följare på Facebook – tack till alla er som gillar, kommenterar och delar våra inlägg där.

Tidningen Kurera trycks i 65 000 exemplar per utgåva och ges ut fem gånger om året. Den finns nu i fler hälsobutiker, caféer och hos vissa terapeuter än någonsin tidigare.

 

Vill du veta var du hittar den så har du en lista över utlämningsställen här: Kureras utlämningsställen.

Är du butiksägare, terapeut etc och vill dela ut tidningen till dina kunder så kontakta oss här.

Vi har också ett snabbt växande  Instagramkonto med nästan 8000 följare. Följ oss gärna även där!

Vårt nyhetsbrev som vi skickar ut varje vecka når just nu en bra bit över 14 000 prenumeranter. Vill du också få nyhetsbrev från oss så anmäler du dig enkelt här: Kureras nyhetsbrev.

(Tröttnar du så är det lika enkelt att avbeställa det igen genom en länk som finns i nyhetsbrevet.)

Så vad har flest av er läst under 2020? Här kommer en liten sammanställning av året mest lästa artiklar.

Intressant om sköldkörtelproblem
Under 2020 handlade den mest läst artikeln på kurera.se om vilka symtom som kan uppstå när sköldkörteln inte fungerar som den ska. Vi har skrivit flera artiklar om sköldkörteln under året (och fler kommer 2021!) just därför att vi ser att intresset fortsätter att öka.

Den vanligaste formen av sköldkörtelproblem är en underfunktion. Runt 472 000 svenskar behandlades för hypotyreos under 2019, men mörkertalet är sannolikt stort. Lite drygt 10 000 behandlades för hypertyreos, det vill säga överfunktion i sköldkörteln. Vi kommer att skriva mer om både överfunktion och underfunktion i sköldkörteln under 2021.

 

Hela 275 006 personer har läst artikeln  ”Vanliga symtom på att sköldkörteln inte fungerar som den ska”.

Den artikeln var den mest lästa under 2020.

Den här artikeln: 11 tips för naturlig hjälp vid sköldkörtelproblem hamnade på åttonde plats av de mest lästa under 2020.

Magproblem drabbar många
Det är många som till och från har problem med magen. Artiklar som tipsar om mat, dieter eller tillskott som lugnar magen är därför mycket vällästa, så även artiklar som beskriver hur gaser, diarré och uppkördhet kan lugnas med hjälp av kosten. 9 livsmedel som lugnar magen och Här är matens om du ska välja och undvika vid IBS hade drygt 90 000 läsare var. 7 tecken på att du inte tål gluten  hade drygt 60 000 läsare.

Ryggproblem som får en lösning
På Kurera skriver vi om problem som uppstått och ofta visar vi på en väg bort från bekymmer och ohälsa. Ett exempel på det är när vi intervjuade våra träningsexperter Jamina och Anders Gatti och bad dem demonstrera övningar för alla som har värk i ländryggen. I texten förklarade de att om du har ländryggsproblem sitter orsaken till problemen ofta någon annanstans, värk i ländryggen kommer ofta av ett stelt säte, stel baksida lår, stela höftböjare och eller svag sätes- och bålmuskulatur. Den här artikeln lästes av nästan 80 000 och hamnade på sjätte plats av de mest lästa.

 

Coronaåret
Året som gick handlade mycket om coronaviruset, så artikeln, Patienter med covid-19 får C-vitamin intravenöst som ligger förstås också på vår 10-i-topp-lista.

Våra experter är också oerhört populära och vällästa. Under 2020 fick vi två nya experter. Nu har vi nio experter du som läsare kan ställa frågor till. Här finns våra experter: Kureras expertpanel.

Nästan 15 miljoner sidvisningar i tio miljoner sessioner på vår hälsosajt är fantastiska siffror som vi är mycket glada och stolta över.

Vi hoppas förstås att ni fortsätter hänga med oss på Sveriges bästa hälsosajt även under 2021!

Vårt nyårslöfte till er är fortsätta göra en riktigt bra hälsosajt som inspirerar, folkbildar och informerar om naturliga vägar till hälsa i smått och stort – för både individen och planeten!


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Flygbild över Central Park

Så förbättrar grönområden din psykiska hälsa

Eko/miljö

Vistelser i naturen eller i grönområden i storstäder, ensam eller i grupp, ger flera fördelar för vår psykiska hälsa. Till exempel en starkare känsla av meningsfullhet i livet och känslor av lycka. Nu vill svenska forskare att stadsplanerare ska använda sig av grönområden i städer för att minska psykisk ohälsa.

kvinna på sommaräng

Spenatextraktet som gör dig mätt – längre

Hälsa

Fetman ökar snabbt i Sverige. Mer än hälften av den vuxna befolkningen är överviktiga. Professor Charlotte Erlanson-Albertsson har sysslat med aptitreglering i flera decennier. Ett samtal vid middagsbordet ledde fram till ett tillskott med spenat som ger mättnad och leder till viktnedgång. Effekten är dokumenterad i kliniska studier.

fisk, bröd och grönsaker

Selen i jordarna minskar på grund av klimatförändringar

Hälsa

Selen är viktig för att du ska må bra. Mikronäringsämnet stöder 25 olika selenberoende enzymer i kroppen. Selen får du bland annat i dig när du äter fisk, nötter, mejeriprodukter och ägg. Men det finns ett stort problem – jordarna i Europa har låga nivåer av det livsviktiga ämnet, och klimatförändringarna gör problemet värre.

 

2 glas med overnight oats med hallon

Overnight oats med hallon och mandelspån

Frukost

Overnight oats är en enkel frukost att göra i förväg, den smakar underbart, mättar – och dessutom kan du variera den i oändlighet. Krydda med nymortlad kardemumma eller kanel, eller som här – smaksätt med mosade hallon och rostade mandelspån.

Liten flicka kramar en nalle ute i en park

Krönika: “Alla barn vill inte ha sommarlov”

Krönikan

Skolavslutningarnas tid är här, och med dem ett efterlängtat långt sommarlov, fyllt av sol, bad, lek och äventyr. Men inte för alla barn. Krönikören Maria Lundberg minns sin egen barndoms somrar, fyllda av fasa, skam och ensamhet, som lett till ett vuxenliv kantat av terapi. Med sin krönika vill hon nu hindra fler barn från att få ett sådant sommarlov.

kvinna klipper en man

Fylligare hår med rätt näring

Hälsa

Många drömmer om ett friskt, fylligt och glansigt hår. Men stress, näringsbrist och mycket fixande med håret sliter. Ett vackert hår bygger du inifrån, med rätt kombination av vitaminer och mineraler. Kurera pratade hårkvalitet, näring och olika klippningar med frisören Marianne Lehne.

 

glad kvinna i trädgård

Så motverkar du att huden åldras i förtid

Hälsa

Vår livsstil påverkar hudens åldrande. Sol, stress och dåliga kostvanor bidrar till att huden åldras snabbare. Ett för tidigt åldrande kan återställas med rätt näring från insidan. Kliniska studier visar att med kollagen, hyaluronsyra och kondroitinsulfat blir huden mindre torr och fina linjer och rynkor reduceras.

Mullbärsträd

Mullbärsblad kan dämpa sötsug

Hälsa

Att vara sockerberoende har blivit vanligt, och många brottas med att låta bli mat med socker – allt från rent godis till kakor, bullar och bröd. Visste du att extrakt från mullbärsblad kan dämpa sötsug.

 

kvinna gör armövningar vid parkbänk

Styrketräning kan hjälpa vid klimakteriebesvär

Hälsa

Styrketräning två till tre gånger i veckan kan bidra till att minska klimakteriebesvär. Studien har tittat på sambandet mellan styrketräning och besvär som vallningar och svettningar hos kvinnor i klimakteriet och resultaten var goda – besvären minskade med hela 44 procent.

 

 

10 bra sätt att använda kokosolja

Hälsa

Kokosolja anses numera som en hälsofrämjande råvara. Men kokosolja kan också användas till mycket mer. Till exempel är fett ett skönhetsmedel för hår och hud. Här är 10 bra skäl att använda den feta oljan på utsidan av kroppen.

Näringen som håller ögonen friska

Äldre

Ögonsjukdomar som gula fläcken-sjukan och grå starr är åldersrelaterade sjukdomar. Men åldersförändringar i ögonen kan bromas upp. Genom att tillföra näring till ögat i form av bland annat C- och E-vitamin, lutein, och zink kan sjukdomsförloppet stanna av.