Annons
Annons

Gratäng med köttfärs och zucchini

Lättlagad men lyxig köttfärsgratäng. Servera gärna med en god sallad.

Redaktionen

14 september, 2012
Gratäng med köttfärs och zucchini
Dela inlägget

Ingredienser
500 g köttfärs
2 st zucchin
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 1/2 dl grädde
4 dl krossade tomater
10 oliver
oregano, salt och peppar
olivolja att steka i

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär zucchini i tunna skivor. Salta dem och låt vattna ur i ca 40 minuter. Skölj av saltet och torka av.
Hacka lök och vitlök och dela oliverna. Fräs tillsammans med köttfärsen i olivoljan. Salta och peppra.
Tillsätt tomater oregano och grädde. Rör om och låt koka en stund.
Varva zucchini och köttfärs i en smord form. Gratinera i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.
Servera med en god sallad.

/Hälsningar Mia

Annons
Annons