Josefines Gravidblogg

Graviditetsillamående, nej tack !

10 september, 2012 | Kommentera (0)

Halloj på er ! :-)

 

Tänkte fortsätta resan från början, finns en del att skriva om som hänt dom här senaste 20 veckorna.

 

Ganska snart efter att jag plussat så fick jag en blödning, livrädd som jag blev. Sprang runt som ett yrväder hemma och skrek och svor för mig själv. Det enda som fanns i mitt huvud var att det var ett missfall på G. Men efter några minuter så slutade blödningen och inget mer, men för att vara på den säkra sidan så ringde jag barnmorskan. Hon var så go och lugn, informerade om att detta är så otroligt vanligt och oftast inget att oroa sig för. Visade sig sedan att det var inget att oroa sig för ..

 

Sen kom den andra BOMBEN …Det konstanta illamåendet och kräkningarna, jag var ju fortfarande väldigt tidigt i graviditeten och alla sa, det är lugnt! Brukar vara så första 12 veckorna, håll ut!

 

Skorpa vid sängen och små ät under dagen var det starkaste tipset jag fick.

 

Jag började med Sea band till handlederna som trycker på triggerpunkter för illamåendet. Utöver min multivitamin för Gravida och Ammande så körde jag på med extra B6 som ska vara väldigt bra för illamående också. Ingefärste och kapslar blev mina bästa vänner.  Så man kan säga att jag gjorde allt för att hålla ut dom veckorna, men när det hade gått 13 veckor ringde jag barnmorskan. För då fick jag nog, tabletterna och Sea banden hjälpte ju en del men inte alls tillräckligt.

 

HJÄLP MIG NU TACK…

 

Behöll inget i matväg överhuvudtaget, hon sa att det är vanligt men borde gå över när som helst. Så jag stod ut en vecka till, efter det ringde jag min läkare som skrev ut Lergigan comp. Jag har aldrig varit och kommer nog aldrig bli en fan av läkemedel. Alla dessa biverkningar och skit som finns i.

 

Visst det finns mycket läkemedel man måste ta om man är sjuk. Men detta kändes hårt, att inget annat skulle kunna hjälpa mig förutom läkemedel?

Postad: 10 september, 2012 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Gravid | Etiketter: , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Josefine Norling.
Ålder: 25 år.
Bor: Västerås.
Familj: Min man Joakim, två monster till katter som anser att de är våra hyresvärdar, inte tvärtom, och vår son Charlie som föddes i februari 2013, 5 042 gram tung och 56 cm lång.
Om mig: Positiv, tokig i pyssel och älskar nya äventyr. Även matlagning, inredning, färg, form och att umgås med vänner och familj är viktiga delar i mitt liv.
Fokus just nu: Att göra min bästa för att vara en bra förälder till Charlie och göra allt jag kan för att hjälpa honom genom sin utveckling. Njuta av att vara tre i familjen samt se till att Joakim och jag stärker vårt förhållande även om dagarna kan vara tuffa.
Om bloggen: Handlade först om vår förberedelse inför att bli föräldrar. Nu när Charlie är född skriver jag om vilken anpassning, och lycka, det innebär.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)