Josefines Gravidblogg

Akupunktur

14 september, 2012 | Kommentera (1)

Jag har en sådan super go barnmorska som jag är väldigt nöjd med. Vill aldrig byta ut henne, men hade tyvärr oturen med att hon blev sjukskriven efter mitt inskrivningssamtal. Så under sommaren har jag haft kontakt med en hel del olika barnmorskor. Detta har inte känts lika bra och alla säger olika.

 

Min ordinarie barnmorska sa till mig att om illamåendet skulle fortsätta efter V.12 kunde jag få akupunktur behandlingar av henne. Så när det hade gått väldigt långt så lade jag min skräck för nålar åt sidan och ringde. Det tog mod att ringa, tillslut räcker det även för en nålrädd tjej som mig. Men kvinnan jag fick prata med då tyckte inte att detta behövdes för att jag hade ju Sea Band på handlederna. Riktigt arg och besviken blev jag, förstod ju självklart också att akupunktur skulle ha en sån större verkan än ett par armband ovanpå huden. Men tyvärr så är inte alla lika positivt inställda till alternativ medicin.

 

Men bara efter någon dag så träffade min svärmor på en sköterska från BB/Förlossningen som både hon och jag är bekanta med. Min svärmor förklarade hur jag mådde och direkt så fick hon ett nummer i handen. Det var sköterskans privata mobilnummer, bara att ringa sa hon!

 

Så jag ringde på en gång och denna underbara ängel kommer hem till mig på sin fritid och gör akupunktur behandlingar på mig. Inte bara en gång utan flera gånger åkte hon till andra sidan stan för att göra detta, vilka underbara människor det finns i denna värld!

 

Akupunkturen gjorde väldigt ont, hon satte nålar i triggerpunkterna för illamående,avslappning och energi. Efter första behandlingen så försvann min huvudvärk tillfälligt som jag haft i flera veckor. Självklart blev jag helt utslagen av behandlingarna och sov ganska många timmar efteråt, men vilken verkan det hade!

 

Efter fyra behandlingar så tro det eller ej, illamåendet var borta! Vaknade en morgon och kände mig konstig, kunde inte riktigt förstå vad det var. Men efter ha vaknat till lite grann så känner jag efter, inget illamående och känslan glad. Riktigt glad för första gången på väldigt många veckor. Så vare sig ni är gravida eller andra besvär,kolla upp akupunktur!

 

Huvudvärken och tröttheten sitter dock i fortfarande men det är väl inte så konstigt efter det jag gick igenom alla dessa veckor. Jag är äntligen tillbaka på mitt arbete, sakta men säkert återhämtar jag mig.Bästa av allt är att jag kan njuta av bebisen som rör sig hejvilt i magen och god mat! Äntligen kan jag äta mat igen, fantastiskt!

 

Idag går jag in i V.21 och har inga större problem mer än lite kramper och ischiasnerven i kläm! Sånt man får räkna med helt enkelt.

Postad: 14 september, 2012 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Gravid, Hälsa | Etiketter: , , | Kommentera (1)

Det finns 1 kommentar:

Akupunktur

  1. Charles skrev den

    Så underbart att höra! Har varit sjukskriven i snart tre veckor för gravidillamående, har nu bokat tid hos akupunktör, och hoppas SÅ att det hjälper mig! Tack för pepp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Josefine Norling.
Ålder: 25 år.
Bor: Västerås.
Familj: Min man Joakim, två monster till katter som anser att de är våra hyresvärdar, inte tvärtom, och vår son Charlie som föddes i februari 2013, 5 042 gram tung och 56 cm lång.
Om mig: Positiv, tokig i pyssel och älskar nya äventyr. Även matlagning, inredning, färg, form och att umgås med vänner och familj är viktiga delar i mitt liv.
Fokus just nu: Att göra min bästa för att vara en bra förälder till Charlie och göra allt jag kan för att hjälpa honom genom sin utveckling. Njuta av att vara tre i familjen samt se till att Joakim och jag stärker vårt förhållande även om dagarna kan vara tuffa.
Om bloggen: Handlade först om vår förberedelse inför att bli föräldrar. Nu när Charlie är född skriver jag om vilken anpassning, och lycka, det innebär.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)