Josefines Gravidblogg

Alla dessa barnvagnar..

21 september, 2012 | Kommentera (0)

Joakim och jag har börjat undersöka vad vi ska ha för barnvagn, tycker att det börjar bli dags att beställa den snart. För det kommer en jul och då brukar det alltid vara försenat med beställningar inom handels, så lika bra att fixa det innan så man har den. Det är en riktig djungel med alla dessa barnvagnar som finns nu, mängder av dom! Hur ska man kunna välja någon kände vi i början när vi kollade runt.. Så vi skrev upp en lista på vad vi förväntade oss av en barnvagn.

 

Vi var först inne på en Brio Happy kombi, men det var några smådetaljer den föll på. Den passade inte oss helt enkelt. Så fick vi se Emmaljunga City Cross, lätt att packa ihop och lyfta in i bilen.Massor av både liggkorgar och sittdelar att välja på, som färger och olika detaljer samt funktioner. Sedan något som jag tycker var väldigt smart av dom är att när man får ett syskon så byter man bara chassit till ett dubbelt. Så sätter man på både liggdelen och sittdelen och då har man en syskonvagn!

 

Det blev inget svårt val helt plötsligt, det blir en City Cross!

 

Det är några saker man bör tänka på när man köper vagn för säkerheten har jag fått lära mig.

 

  • Säkra handtag, om det är reglerbara handtag så ska en säkerhetsanordning hindra att det kan gå av vid dom böjbara lederna.
  • Bromsen bör låsa båda hjulen, testa gärna i en backe för att se om bromsen klarar av det.
  • Säkerhetsspärrar som förhindrar att vagnen fäller ihop sig, inträffar detta kan barnet få klämskador.
  • Sitt/liggdelen bör det vara tvåhandsgrepp för att lossa dom från chassit för att säkra att den inte lossnar ofrivilligt. Även bra om sitt/liggdelen låses automatiskt fast i chassit.
  • Hjulen bör ha en robust låsanordning om dom är avtagbara så dom inte lossnar om man kör emot en trottoarkant eller upp för en trappa.

 

Men vi hade lite till krav på våran lista. Vagnen ska vara ergonomiskt godkänd för barnets rygg, rejäla hjul pga att vi kommer vara mycket ute i skogen när vi fiskar på helgerna. Samt att den ska vara lätt att göra ren om det skulle inträffa något. City crossen hade allt och lite till, så nu är det bara färgen som ska bestämmas.

 

Nu ska jag återgå till den underbara solen ! :) Hoppas ni har ett härligt höst väder hemma i Sverige!

Postad: 21 september, 2012 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Baby, Gravid | Etiketter: , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Josefine Norling.
Ålder: 25 år.
Bor: Västerås.
Familj: Min man Joakim, två monster till katter som anser att de är våra hyresvärdar, inte tvärtom, och vår son Charlie som föddes i februari 2013, 5 042 gram tung och 56 cm lång.
Om mig: Positiv, tokig i pyssel och älskar nya äventyr. Även matlagning, inredning, färg, form och att umgås med vänner och familj är viktiga delar i mitt liv.
Fokus just nu: Att göra min bästa för att vara en bra förälder till Charlie och göra allt jag kan för att hjälpa honom genom sin utveckling. Njuta av att vara tre i familjen samt se till att Joakim och jag stärker vårt förhållande även om dagarna kan vara tuffa.
Om bloggen: Handlade först om vår förberedelse inför att bli föräldrar. Nu när Charlie är född skriver jag om vilken anpassning, och lycka, det innebär.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)