Josefines Gravidblogg

Istället för våtservetter?

4 oktober, 2012 | Kommentera (2)

Jag är väldigt mycket för naturliga produkter. Det ska inte innehålla några parabener, mineraloljor, PEG ämnen m.m. och att det ska vara bra för naturen och djuren.

Använder bara naturliga produkter av vård till kroppen ansiktet och håret. Så nu har jag börjat kolla igenom vad man ska använda till bebisen.  Weleda har en babyserie jag är väldigt kär i, som är så ren att du faktiskt kan äta den. Kommer nog ha dom flesta av deras produkter hemma och i skötväskan, speciellt deras zinkkräm som jag använder mycket själv när jag får sår eller sprickor i huden. Fantastisk på läkning. Men det jag har funderat mest på är vad kan man ha istället för våtservetter?

Våtservetter är enkelt att använda, praktiska och lätta att ha med sig. Dock medföljer alla dessa kemikalier som är i. Blir nästan rädd när jag står och läser på en förpackning. Är väldigt glad då jag efter lite undersökningar har jag hittat att man kan använda sig utav Rosenvatten, spraya direkt på huden eller på en tvättlapp och rengör. Rosenvatten som är naturligt och rent, jag har tittat på b.la Rosenseriens vatten. Tar inte bort kroppens egna PH-värde och vårdar istället för att torka ut. Så det kommer garanterat finnas med mig vart jag än är!

Min man bryr sig inte ett dugg och sånt här, tycker det mesta är ”humbug” men det är för att han inte har tagit sig tiden att försöka lära sig om alla gifter som finns bland oss. Om han skulle göra det skulle han också förstå mitt intresse i detta. Sa till honom igår i alla fall att det är mina regler som gäller, vid b.la hudvård av vårt barn. Han bara nickar, håller med och ler. Inser nog att det är säkrast för honom, haha!

Kolla igenom vad ni har i skötväskan och i hemmet, vad innehåller produkterna?

Hur påverkar det er, huden, miljön?

Postad: 4 oktober, 2012 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Eko/miljö, Produkter, Tips | Etiketter: , , , , , , | Kommentera (2)

Det finns 2 kommentarer:

Istället för våtservetter?

 1. Agnieszka skrev den

  Hej!
  Jag har hittat din blogg idag eftersom jag har letat efter tips mot graviditets illamånde. Jag kanske provar akupuntur om jag får tag på någon som kan göra det.
  Jag kan tipsa dig om “cheeky wipes” servetter som är tvättbara. Har använt de till min son som är 16 månader nu och de fungerar jätte bra tycker jag. Man har två behållare, en för rena servetter och en för smutsiga. Efter tvätten lägger man bara dem blötta servetterna i behållaren som man kan fylla med lite vatten och lavender olja så att de är tillräckligt fuktiga (och luktar gott) och sen efter användning lägger man använda servetter i andra behållaren som är fylld med vatten och tea trea olja som är antibakteriell.
  Vi har köpt ett paket med 25 servetter och det räcker för oss så att vi tvättar varannan dag. Jag har dock köpt 25 extra som jag använde till att bada bebisen och ta med mig ute för att torka små händerna och munnen efter när han har börjat äta mera än bröstmjölk. Man kan också göra något liknande själv baserat på detta ideé, dvs köpa tygservetter, några lämpliga plastbehållare och fylla med vatten. Jag köpte mina servetter på cheekywipes.com. De är ganska dyra men jag tror att man får tillbaks det ganska snabbt. Jag är som sagt gravid nu igen och är säker på att jag kan fortsätta använda dessa servetter till nästa barnet också då de är fortfarande som nya.
  Ha en bra dag!

  • Gravidbloggen skrev den

   Hejsan!

   Först, Grattis till graviditeten! 🙂
   Kul att du hittade hit, jo detta illamående..Suck! Kolla hos din MVC dom brukar ha koll vart du kan få det om dom inte erbjuder det. Funkade kanon på mig men testade det ganska sent.. Testade allt möjligt innan som du kanske har läst. Akupunktur funkar kraftfullt på mig och snabbt men alla kanske inte får den effekten tyvärr. Men absolut värt att testa!
   Tack så jätte mycket för tipset, ska genast in på hemsidan och kolla in detta. Låter intressant!!
   Lycka till med illamåendet och graviditeten!

   Ha det toppen!

   MVH
   Josefine

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Josefine Norling.
Ålder: 25 år.
Bor: Västerås.
Familj: Min man Joakim, två monster till katter som anser att de är våra hyresvärdar, inte tvärtom, och vår son Charlie som föddes i februari 2013, 5 042 gram tung och 56 cm lång.
Om mig: Positiv, tokig i pyssel och älskar nya äventyr. Även matlagning, inredning, färg, form och att umgås med vänner och familj är viktiga delar i mitt liv.
Fokus just nu: Att göra min bästa för att vara en bra förälder till Charlie och göra allt jag kan för att hjälpa honom genom sin utveckling. Njuta av att vara tre i familjen samt se till att Joakim och jag stärker vårt förhållande även om dagarna kan vara tuffa.
Om bloggen: Handlade först om vår förberedelse inför att bli föräldrar. Nu när Charlie är född skriver jag om vilken anpassning, och lycka, det innebär.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)