Josefines Gravidblogg

Barnrummet börjar ta form!

7 oktober, 2012 | Kommentera (1)

Magen växer mer och mer för varje dag.. Trots att den fortfarande ser ganska liten ut så börjar det kännas betydligt mer. Vet inte hur man kan förklara känslorna när man både ser och kan känna bebisen röra sig där inne. Fantastiskt! Det är faktiskt inte så långt kvar, tiden går väldigt fort. Vi har börjat renovera rummet till lillen, nytt golv och min mamma har satt upp nya fina tapeter. Har varit och handlat ett skötbord och en spjälsäng. Det är tydligen inte bara att handla en spjälsäng, man måste kolla på detaljerna för säkerheten.

Man måste kolla så att det är ett säkert avstånd mellan spjälorna i sängsidan, bör vara mellan 45 och 65 mm. Det ska vara så för att barnet inte ska kunna klättra igenom och fastna, då dom kan kvävas. Max 25 mm mellan ribborna i sängbotten. Spjälskydd är alltid rekommenderat att ha för små barn då det hindrar att dom fastnar med fötterna mellan spjälorna. Varje år enligt Konsumentverket kommer ca 100 barn till akuten som fallit från sin spjälsäng. Så fort barnet blir tillräckligt stort eller försöker klättra ur sängen är det dags att ordna så barnet kan ta sig ur på ett säkert sätt själv. På vissa modeller kan man ta bort en hel sida eller spjälor, annars får man ta och skaffa en annan säng när det är dags!

Det börjar kännas som en bra tid att fixa iordning dom stora delarna i rummet nu, för när det bara är någon månad eller veckor kvar så vill iallafall jag ägna mig åt små detaljer. Hur mysigt är det inte att gå in i rummet och bara stå och njuta, snart kommer det verkligen en ny familjemedlem som ska bo här!

Bilden nedan är tagen nyss, skulle egentligen lagt in en bild från Grekland tänkte jag men det var lite svårt att se på bilderna. Såhär ser jag ut nu, inte så stor men börjar svanka en del och det börjar mer och mer se ut som att jag verkligen är gravid.

 

V.23+2 eller som man normalt kanske säger, V.24.

Postad: 7 oktober, 2012 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Gravid | Etiketter: , , | Kommentera (1)

Det finns 1 kommentar:

Barnrummet börjar ta form!

  1. Monika skrev den

    Det är mycket viktig att spjälsäng skall vara säkert men samtidig bekväm att använda både för föräldrar och barnet. Det finns europeiska säkerhetskrav som regleras i barnmöbler normer EN 716-1 och EN 71-3. Uppfyller spjälsängen dessa blir det ganska tryggt köp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Josefine Norling.
Ålder: 25 år.
Bor: Västerås.
Familj: Min man Joakim, två monster till katter som anser att de är våra hyresvärdar, inte tvärtom, och vår son Charlie som föddes i februari 2013, 5 042 gram tung och 56 cm lång.
Om mig: Positiv, tokig i pyssel och älskar nya äventyr. Även matlagning, inredning, färg, form och att umgås med vänner och familj är viktiga delar i mitt liv.
Fokus just nu: Att göra min bästa för att vara en bra förälder till Charlie och göra allt jag kan för att hjälpa honom genom sin utveckling. Njuta av att vara tre i familjen samt se till att Joakim och jag stärker vårt förhållande även om dagarna kan vara tuffa.
Om bloggen: Handlade först om vår förberedelse inför att bli föräldrar. Nu när Charlie är född skriver jag om vilken anpassning, och lycka, det innebär.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)