Josefines Gravidblogg

Färga håret?

7 oktober, 2012 | Kommentera (1)

Det är väldigt många debatter fram och tillbaka hur fostret/barnet påverkas av det vi använder. Enligt min åsikt så tror jag att dom påverkas mycket mer än vad vi tror. Smink, hudvård, kroppsvård, alla kemikalier som finns i mat och runt omkring oss i luften.

Min utväxt är en katastorf men har bestämt mig för att inte färga det under graviditeten, inte ens under amningen. Kan se det som ett bra tillfälle att äntligen göra en rejäl detox av håret och vem vet vad som döljer sig under den fejkade färgen, kanske blir en riktigt snygg hårfärg. Visst finns det hårfärger som är mer åt det naturliga hållet som inte innehåller lika mycket konstigheter, men jag tänker inte ta några chanser.

Läste en intressant artikel och tycker ni ska göra det samma innan ni färgar erat hår.

http://www.tv4.se/kalla-fakta/artiklar/hoga-kemikaliehalter-efter-harfargning-4fbff3ed04bf725194009dc6

Postad: 7 oktober, 2012 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Gravid | Etiketter: , , , | Kommentera (1)

Det finns 1 kommentar:

Färga håret?

  1. Inger - Eko Frisör skrev den

    Kul att du tänker i dessa banor, helt rätt!
    Två minuter efter att du färgat håret går nästan alla ämnen spåra i blodet, och 21 dagar efter är det uppmätt gifter i urinen. I andra europeiska länder färgar frisörer inte håret på gravida kvinnor, i detta avseende är Sverige ett u-land.
    Jag är säker på att du får ett jättefint hår när ditt eget växt ut. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Josefine Norling.
Ålder: 25 år.
Bor: Västerås.
Familj: Min man Joakim, två monster till katter som anser att de är våra hyresvärdar, inte tvärtom, och vår son Charlie som föddes i februari 2013, 5 042 gram tung och 56 cm lång.
Om mig: Positiv, tokig i pyssel och älskar nya äventyr. Även matlagning, inredning, färg, form och att umgås med vänner och familj är viktiga delar i mitt liv.
Fokus just nu: Att göra min bästa för att vara en bra förälder till Charlie och göra allt jag kan för att hjälpa honom genom sin utveckling. Njuta av att vara tre i familjen samt se till att Joakim och jag stärker vårt förhållande även om dagarna kan vara tuffa.
Om bloggen: Handlade först om vår förberedelse inför att bli föräldrar. Nu när Charlie är född skriver jag om vilken anpassning, och lycka, det innebär.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)