Josefines Gravidblogg

24 men ser ut som 16?

10 oktober, 2012 | Kommentera (0)

Under många års tid har jag fått höra och får fortfarande höra att jag ser ut som 16-18 år. Det har hänt ett flertal ggr att när jag går in på Forex och ska växla pengar så säger dom snällt till mig: Du vet att man måste ha målsmanssällskap under 16år för att växla?

Systembolaget kan jag förstå att jag får visa leg eller när jag handlar trisslotter på kiosken. Många nya människor jag träffar på tippar normalt på ca 18 år.När jag står i kassan är det flera kunder som frågat om jag har åldern inne för att hantera kassan själv.

Senast i Grekland så trodde en kille i personalen att jag var 16år och min kusin 18år. Då min kusin är egentligen 15år. Ja, ni förstår vad jag menar. Jag har egentligen inte haft så stora problem med detta utan alltid tänkt, fint, när jag är 50 så kommer jag se ut som 40?! Härligt !

Men det känns annorlunda nu när jag är gravid, för jag märker många blickar nu när magen börjar synas. Man ser att några viskar, några ser frågande ut och igår frågade tjejen i butiken brevid mitt jobb om det var en olycka att jag blev gravid, för jag är väl inte mer än 18? Hur man nu kan kläcka ur sig en sådan fråga till någon man inte känner..

Så önskar att jag hade sett lite äldre ut nu faktiskt, så man slipper bli missförstådd. Idag hände det igen när jag var hos barnmorskan för att få akupunktur för att lindra foglossningarna. I väntrummet sitter en nybliven mamma och ammar sitt lilla barn. Hon tittar på mig, sedan magen flera gånger. Ser nästan lite chockad ut och verkar inte kunna sluta titta på mig, både jag och min kusin som var med märker av detta.Efteråt säger Elin: Du, hon trodde nog att du var under 18 som dom flesta verkar tro.

Får väl ha på mig en tröja där det står att jag är 24år, så dom inte behöver fundera så mycket. 😉

Hur som helst i allt mitt babblande, akupunkturen gick bra. Det kändes väldigt mycket när hon satte in nålarna, möjligtvis för att jag spänner mig och det känns av lite efteråt också så har stora förhoppningar på att detta ska funka. Nu har vi bokat in fyra tillfällen på två veckor för behandling så får vi se om det lindrar besvären.

 

 

Postad: 10 oktober, 2012 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Gravid, Värk | Etiketter: , , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Josefine Norling.
Ålder: 25 år.
Bor: Västerås.
Familj: Min man Joakim, två monster till katter som anser att de är våra hyresvärdar, inte tvärtom, och vår son Charlie som föddes i februari 2013, 5 042 gram tung och 56 cm lång.
Om mig: Positiv, tokig i pyssel och älskar nya äventyr. Även matlagning, inredning, färg, form och att umgås med vänner och familj är viktiga delar i mitt liv.
Fokus just nu: Att göra min bästa för att vara en bra förälder till Charlie och göra allt jag kan för att hjälpa honom genom sin utveckling. Njuta av att vara tre i familjen samt se till att Joakim och jag stärker vårt förhållande även om dagarna kan vara tuffa.
Om bloggen: Handlade först om vår förberedelse inför att bli föräldrar. Nu när Charlie är född skriver jag om vilken anpassning, och lycka, det innebär.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)