Josefines Gravidblogg

Vad ska man ha med till BB?

27 november, 2012 | Kommentera (2)

Nyss kommit hem från min underbara vän Jenny, hon är och har alltid varit ett enormt stöd för mig. Ärlig i sina åsikter och säger exakt vad hon tycker, man behöver aldrig fundera eller analysera något. Jenny har också en fantastisk dotter som fyller två nästan precis när vi väntar vårt först barn. Jag frågar henne om mycket saker angående innan och efter förlossningen. Idag var det frågor om BB-väskan på anslagstavlan för min del.

Har börjat fundera mycket på vad som kan vara bra att ha med, vilka plagg vi vill ha med, snutte, kamera .. Ja allt som kan vara bra att ha. Försökt googla på vad andra föräldrar har haft med, men det är svårt.

Vi har funderat på att börja tvätta upp lite kläder och fixa iordning en lista på det som ska packas, just för att jag har fortfarande problem med “förvärkar” som inte riktigt ska komma än. Även om jag tar det super lungt så kommer dom ibland.. Blir lite nervös att bebisen ska komma innan nyår, det vill vi helst inte.. Pumpan behöver bakas lite till i ugnen.

Så när jag frågade Jenny vad hon hade med sig var det i ungefär samma banor som jag hade tänkt. MEN en otroligt smart idé som dom gjorde var att packa två väskor. En för att ha med till förlossningen och en väska för att ha med till BB avdelningen. Så i förlossningsväskan var det med fokuserat på Nille och Jenny för att dom skulle orka igenom ifall det skulle ta många timmar och i BB väskan mer för bebisen. Jättesmart tycker jag och ska genast ta upp detta med min man.

Dags att skriva lite listor på vad som önskas i väskorna ifall det skulle ske tidigare än planerat!

Postad: 27 november, 2012 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Baby, Gravid, Tips, Värk | Etiketter: , , , , , , , , | Kommentera (2)

Det finns 2 kommentarer:

Vad ska man ha med till BB?

 1. Linda Lampenius skrev den

  Hejsan!
  Jag packade med en hel del, då jag skulle föda första gången. Minns inte vad som användes och vad som var viktigt för mig då. Bland annat tog jag med en CD med Mozarts musik, eftersom den musiken är lugnande. Minns inte ens att Martin hade spelat den. Dessutom glömde vi den på sjukhuset och fick den inte tillbaka efteråt.
  Det som jag kommer att ta med mig denna gång och som står som nr 1 på min lista, är amningsnappar. Det där tramsiga och gammalmodiga tjatet om att man skall inte skall använda amningsnappar, som de höll på med på Danderyd när jag skulle börja amma, kommer jag inte att lyssna på en gång till. Det gjorde så FRUKTANSVÄRT ont och mina bröstvårtor blödde. Olivia vägrade suga/dricka, när hon fick blod i munnen. Det gick flera dygn, då jag inte kunde amma Olivia på rätt sätt, bara för att jag inte vågade köpa amningsnappar. På nätterna stod jag i duschen och grät för att det gjorde så ont. Efter att Martin äntligen åkte till apoteket och köpte amningsnappar åt mig, kunde jag påbörja en normal amning. Vilken lättnad!!!
  Sedan behövs det ju bara några sköna plagg åt bebisen och de kläder jag skall ha på mig när jag åker hem från sjukhuset.
  Jag tror vi tog våra bilder med mobilen. Mobilkamerorna duger ju bra.
  Kram på dig,
  Linda

  • Gravidbloggen skrev den

   Tack så mycket för alla tips!
   Har hört många första föräldrar som inte vågar vissa saker för sköterskorna säger att det inte ska vara så. Och när dom åker in för att få sitt andra barn så gör dom som dom själva tycker. Man ska nog lyssna på sig själv och inte alla andra, det som funkar bäst för sig själv och barnet!
   Så jätte mycket tack för tipset och ska genast skriva upp det tipset på listan!
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Josefine Norling.
Ålder: 25 år.
Bor: Västerås.
Familj: Min man Joakim, två monster till katter som anser att de är våra hyresvärdar, inte tvärtom, och vår son Charlie som föddes i februari 2013, 5 042 gram tung och 56 cm lång.
Om mig: Positiv, tokig i pyssel och älskar nya äventyr. Även matlagning, inredning, färg, form och att umgås med vänner och familj är viktiga delar i mitt liv.
Fokus just nu: Att göra min bästa för att vara en bra förälder till Charlie och göra allt jag kan för att hjälpa honom genom sin utveckling. Njuta av att vara tre i familjen samt se till att Joakim och jag stärker vårt förhållande även om dagarna kan vara tuffa.
Om bloggen: Handlade först om vår förberedelse inför att bli föräldrar. Nu när Charlie är född skriver jag om vilken anpassning, och lycka, det innebär.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)