Josefines Gravidblogg

Pigment förändringar

30 november, 2012 | Kommentera (4)

Har läst mycket och även upptäckt själv efter Greklands resan att man får lättare pigmentförändringar i huden under graviditet. Men har funderat väldigt mycket på mitt hår. Jag har valt att inte färga håret under graviditeten och amningen pga alla gifter. Men under graviditetens gång så har mitt hår blivit mörkare och rödare. Har alltid haft röda pigment i mig från mina morbröder, men nu är håret rödare än vad det någonsin varit. Det första som slog mig var om jag kanske hade kopparöverskott men borde inte vara det då jag äter rikligt med C-vitamin och Zink som ska bidra till att hålla en bra balans gång.

Har hört att man kan få lockigt hår eller större fötter när man är gravid men kan pigmentet i håret även ändras?

Försökt googla på detta men finner inget direkt. Någon som  har koll? Vore intressant att veta.

 

Postad: 30 november, 2012 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Amning, Gravid, Hårvård | Etiketter: , , , , , , , , , , , | Kommentera (4)

Det finns 4 kommentarer:

Pigment förändringar

 1. Emma skrev den

  Jossan, jag sitter på jobbet just nu och hade precis läst om mangan. Det är tydligen vanligt att gravida utvecklar manganbrist. Mangan påverkar pigmenten, men brist på det ska tydligen leda till att man tappar mer pigment, och det problemet verkar inte du ha? Men det var ett kul sammanträffande att jag precis läste om pigment och gravida! Kolla lite om du hittar mer info på internet.

  Kram
  /Emma

  • Gravidbloggen skrev den

   Hej Emma ! 🙂
   Nej, jag har fått mer istället .. Så kan nog inte vara det heller, för har mkt mera fräknar, brunare hy än normalt och mer färg i håret..
   Men tack för undersökningen!
   Ta hand om dig!
   Kram Jossan

 2. Linda Lampenius skrev den

  Hej igen!
  Mitt hår började mörkna ca i vecka 25, både då jag var gravid med Olivia och denna gång. Min mamma gick från mörkblond till nästan svart, när hon väntade mig. Mitt hår ljusnade så småningom när jag slutat amma. Men nu är det alltså igen mörkblont. Kvalitén är också tjockare och fetare än normalt. Mitt hår känns alltså inte tjockare bara på grund av att man inte tappar hår.
  Jag färgar ju mitt hår som normalt under graviditeten. Tror inte ett dugg på att något farligt skulle sugas upp i mitt blod genom min skalp under den lilla stunden jag har färg i håret.
  När min mamma väntade mig, åt alla gravida det mesta som är förbjudet idag. Mamma tog säkert också värktabletter. Dessutom rekommenderade mammas läkare henne att ta en äggkopp konjak varje gång hon började få sammandragningar när hon stod på scenen (mamma är skådespelare). Så jag fick nog i mig en hel del farliga grejer när jag var i magen, men tycks inte ha tagit skada. Jag är annars väldigt strikt gällande allt jag kan tänka mig vara giftigt. Dricker ju absolut ingenting, äter inte tonfisk pga bisfenol, tar inga mediciner, undviker naturpreparat (förutom de som rekommenderas) osv osv…
  Men som sagt…jag färgar håret 🙂 Sedan finns det ju de där “naturfärgerna”, som rullar i reklamer på denna sida. Jag kan inte använda något sådant på grund av mina starka allergier för allt “blommigt”.
  Alla mina bekanta som fått barn, har sagt att deras hår ändrat både färg och kvalité, antingen under, eller efter graviditet.
  Kram på dig, Linda

  • Gravidbloggen skrev den

   Jo, jag har hört en hel del om tjejer som fått lockigt hår, mörkt hår m.m
   Skulle vara så intressant att veta vad det är som gör det, är det hormonerna? Ett mysterium!
   Jag är precis tvärtom och tror verkligen att kroppen tar upp alla gifter och även läst studier om det. Men åsikterna är olika och det är väl tur det!
   Och tror att forskningen har utvecklats så pass mycket genom åren att dom numera kan föra statestik och tester på vad som egentligen är skadligt för barnet i både mat och annat. Vilket är bra, forskningen går framåt och kanske kan tillslut förhindra dom allvarligaste skadorna på bebisar som tyvärr finns.

   Lycka till med födseln, inte långt kvar för dig nu!

   Ta hand om dig!
   Kram Jossan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Josefine Norling.
Ålder: 25 år.
Bor: Västerås.
Familj: Min man Joakim, två monster till katter som anser att de är våra hyresvärdar, inte tvärtom, och vår son Charlie som föddes i februari 2013, 5 042 gram tung och 56 cm lång.
Om mig: Positiv, tokig i pyssel och älskar nya äventyr. Även matlagning, inredning, färg, form och att umgås med vänner och familj är viktiga delar i mitt liv.
Fokus just nu: Att göra min bästa för att vara en bra förälder till Charlie och göra allt jag kan för att hjälpa honom genom sin utveckling. Njuta av att vara tre i familjen samt se till att Joakim och jag stärker vårt förhållande även om dagarna kan vara tuffa.
Om bloggen: Handlade först om vår förberedelse inför att bli föräldrar. Nu när Charlie är född skriver jag om vilken anpassning, och lycka, det innebär.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)