Josefines Gravidblogg

När man är trött och vill få ut sin guldklimp..

17 december, 2012 | Kommentera (0)

Jag börjar bli trött på att vara gravid som ni kanske har märkt, men än så länge ska den inte komma ut till vår värld. Pumpan får gosa inne i tryggheten lite till! 🙂

Det är olika åsikter om man kan sätta igång förlossningen genom att hjälpa till med olika medel. Jag vet faktiskt inte vad jag ska tro, men det lutar åt att bebisen kommer när den kommer. Men kan ändå inte låta bli att läsa om det och möjligtvis testa något.

Dom olika förslagen jag har hittat är:

  • Stimulering av bröstvårtorna: Tre hela timmar om dagen?! Helt galet!
  • Ricinolja: Skulle absolut inte rekommendera detta!
  • Sex: Klassiska färdknäppen.
  • Ananas: Enzymet Bromelain sägs hjälpa livmoderstappen.
  • Homeopati: Vissa tycker att detta fungerar att sätta igång förlossningen.
  • Örter: Kvinnorot och silverax
  • Äta curry: Eller annan stark mat påstås hjälpa till.
  • Akupunktur: Sätta på triggerpunkter.
  • Hallonbladste: Kan börjas dricka efter V.35
  • Promenader: Absolut, även skönt att få sig en promenad varje dag men skulle inte börja springa i trapporna och storstäda som vissa gör. Jag vill spara all energi till förlossningen.

Vill ni läsa mer ingående om detta så gå in på: http://se.babycenter.com/a567272/naturliga-s%C3%A4tt-att-s%C3%A4tta-ig%C3%A5ng-f%C3%B6rlossningen

Jag har tänkt att testa Ananas och Hallonbladste, resten struntar jag i.

Ananas innehåller enzymet bromelain, vilket man tror kan hjälpa till att luckra upp livmoderhalsen. Men det finns inga vetenskapliga bevis för att det verkligen är så. Sen att det stimulerar tarmen kunde också hjälpa till.

Men för att få i sig tillräckligt med hög dos av enzymet Bromelain så måste man äta ungefär 7 st hela om dagen. Vilket kan påverka magen en hel del. Jag kommer dock testa Bromelain i kapsel form, mer koncentrerat.

Hallonbladste får man börja dricka efter V.35 (Vissa säger V.32 men det känns onödigt) Det kan inte sätta igång förlossningen men kan hjälpa till att påskynda förlossningens andra skede och kanske förhindra instrumentförlossning.

Hallonbladsteet ska jag börja med efter nyår och Bromelain vid V.38 då jag är fullgången. Vill inte göra något som påverkar bebisen negativt eller risk för att den ska födas innan V.38.

Ni som redan har barn, vad testade ni?

 

(RÅDFRÅGA ALLTID DIN BARNMORSKA INNAN DU GÖR NÅGOT AV DESSA FÖRSLAG!)

Postad: 17 december, 2012 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Baby, Förlossning, Gravid | Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Josefine Norling.
Ålder: 25 år.
Bor: Västerås.
Familj: Min man Joakim, två monster till katter som anser att de är våra hyresvärdar, inte tvärtom, och vår son Charlie som föddes i februari 2013, 5 042 gram tung och 56 cm lång.
Om mig: Positiv, tokig i pyssel och älskar nya äventyr. Även matlagning, inredning, färg, form och att umgås med vänner och familj är viktiga delar i mitt liv.
Fokus just nu: Att göra min bästa för att vara en bra förälder till Charlie och göra allt jag kan för att hjälpa honom genom sin utveckling. Njuta av att vara tre i familjen samt se till att Joakim och jag stärker vårt förhållande även om dagarna kan vara tuffa.
Om bloggen: Handlade först om vår förberedelse inför att bli föräldrar. Nu när Charlie är född skriver jag om vilken anpassning, och lycka, det innebär.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)