Josefines Gravidblogg

Förlossningsbrev

Postad: 11 januari, 2013 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Amning, Baby, Förlossning, Gravid, Tips, Värk | Etiketter: , , , , , , , , , , , | Kommentera

Har totalt glömt att skriva om förlossningsbrevet. Det blev ett kort brev med lite önskemål. Det jag har skrivit ihop med min barnmorska är en sammanfattning av graviditeten. Samt de få önskemål jag har är att jag vill inte ha morfin så länge det inte blir något akut. Det är för att barnet påverkas väldigt mycket utav det och kan uppträda väldigt annorlunda när h*n föds och inte vara lika alert som vanligt. Att jag kan tänka mig testa akupunktur under förlossningsförloppet då jag reagerar mycket bra på dom behandlingar jag har haft. Har ansträngningsastma samt svår foglossning och att jag vill amma mitt barn.

Resten lämnar jag till personalen, är öppen för förslag när det gäller ställningar, smärtlindring och allt vad det innebär. Har ju ingen aning om vad som väntar och känner att jag vill inte planera för mycket.

 

Fick tips på en väldigt intressant artikel av Isabelle här på Kurera och ska ta upp detta med min man. Det är nog mycket möjligt att detta skrivs in i förlossningsbrevet!

http://www.umu.se/om-universitetet/aktuellt/nyheter/nyhetsvisning/sen-avnavling-skyddar-nyfodda-mot-jarnbrist.cid173338Vi har mycket att lära!

Postad: 8 november, 2012 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Amning, Baby, Gravid, Tips | Etiketter: , , , , , , , , , , | Kommentera

Föräldragruppen är just nu ett väldigt positiv inslag i våra veckodagar. Man känner sig ganska liten och fundersam om allt som kommer ske, när förlossningen sätter igång, vad man ska göra, under förlossningen, efter och första dagarna/veckorna hemma.

Igår fick vi lära oss en hel del om amning och att tyda signaler när det är dags att amma. Fick också lära oss en del om bedövningar under förlossningen. Det är något jag hoppar fram och tillbaka om, förstår nog innerst inne att jag antagligen inte kommer föda utan bedövning men samtidigt vill jag inte påverka barnet negativt och ha full kontroll på mig själv under tiden. Barnmorskan och BVC läkaren sa att bedövningar påverkar barnet till en viss del men inget som ska vara skadligt. Men på ett sätt känns det inte okej ändå, men man får helt enkelt ta det som det kommer. Det går inte att planera allt i livet.

Sedan berättade dom också att bebisen ska sova på en tjockare kudde med halva kroppen tills h*n klarar av att vända på sig själv. Det är för att undvika att huvudet blir platt och ska även förebygga plötslig spädbarnsdöd. Vi trodde att Ikeas babykudde skulle man ha, men icke! Det duger senare, men nu blir det till att handla en tjockare kudde för bebisar.

Vi fick även lära oss att när man ammar bebisen, så efter ett par veckor så kan det ibland bli så att bebisen bara bajsar en gång i veckan ett tag. Det är tydligen helt normalt, men känner jag mig själv så kommer man vara osäker trots att dom har sagt detta. Så det blir väl ett eller flera telefonsamtal till BVC av en nervös förstagångsförälder.

Ja, det är mycket vi har att lära.. Mycket frågetecken kommer med tiden och mycket man även får lära sig med tiden. Tror inte att det går att lära sig allt på en kurs eller via föräldraböcker. Alla barn är unika och alla situationer, så länge man vill sitt barns bästa så kommer allt gå bra tror jag!

 

 

 Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Josefine Norling.
Ålder: 25 år.
Bor: Västerås.
Familj: Min man Joakim, två monster till katter som anser att de är våra hyresvärdar, inte tvärtom, och vår son Charlie som föddes i februari 2013, 5 042 gram tung och 56 cm lång.
Om mig: Positiv, tokig i pyssel och älskar nya äventyr. Även matlagning, inredning, färg, form och att umgås med vänner och familj är viktiga delar i mitt liv.
Fokus just nu: Att göra min bästa för att vara en bra förälder till Charlie och göra allt jag kan för att hjälpa honom genom sin utveckling. Njuta av att vara tre i familjen samt se till att Joakim och jag stärker vårt förhållande även om dagarna kan vara tuffa.
Om bloggen: Handlade först om vår förberedelse inför att bli föräldrar. Nu när Charlie är född skriver jag om vilken anpassning, och lycka, det innebär.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.