Josefines Gravidblogg

Föräldragruppen

Postad: 21 november, 2012 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Baby, Gravid | Etiketter: , , , , , | 2 kommentarer

 

Igår var vi på sista träffen av föräldragruppen eller tills bebisarna har kommit då tar vi upp träffarna igen. Det har varit väldigt givande och lärorikt. Jag hoppas att alla som blir erbjudna föräldragrupp har en lika bra som vi. Fick bestämma mycket själva vad vi ville prata om och praktiskt info om förlossning,amning,baby blues, tiden hemma osv.

När vi satt där i slutet och önskade varandra lycka till så sjönk det in för dom flesta, även oss.. Helt tyst i rummet och alla sa nästan samtidigt hur konstigt det känns att nästa gång vi ses har vi med oss en ny familjemedlem.

Nu längtar jag till fredag, då ska vi hämta barnvagnen! Ska bli så kul att se hur den ser ut í verkligheten 🙂

 Vi har mycket att lära!

Postad: 8 november, 2012 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Amning, Baby, Gravid, Tips | Etiketter: , , , , , , , , , , | Kommentera

Föräldragruppen är just nu ett väldigt positiv inslag i våra veckodagar. Man känner sig ganska liten och fundersam om allt som kommer ske, när förlossningen sätter igång, vad man ska göra, under förlossningen, efter och första dagarna/veckorna hemma.

Igår fick vi lära oss en hel del om amning och att tyda signaler när det är dags att amma. Fick också lära oss en del om bedövningar under förlossningen. Det är något jag hoppar fram och tillbaka om, förstår nog innerst inne att jag antagligen inte kommer föda utan bedövning men samtidigt vill jag inte påverka barnet negativt och ha full kontroll på mig själv under tiden. Barnmorskan och BVC läkaren sa att bedövningar påverkar barnet till en viss del men inget som ska vara skadligt. Men på ett sätt känns det inte okej ändå, men man får helt enkelt ta det som det kommer. Det går inte att planera allt i livet.

Sedan berättade dom också att bebisen ska sova på en tjockare kudde med halva kroppen tills h*n klarar av att vända på sig själv. Det är för att undvika att huvudet blir platt och ska även förebygga plötslig spädbarnsdöd. Vi trodde att Ikeas babykudde skulle man ha, men icke! Det duger senare, men nu blir det till att handla en tjockare kudde för bebisar.

Vi fick även lära oss att när man ammar bebisen, så efter ett par veckor så kan det ibland bli så att bebisen bara bajsar en gång i veckan ett tag. Det är tydligen helt normalt, men känner jag mig själv så kommer man vara osäker trots att dom har sagt detta. Så det blir väl ett eller flera telefonsamtal till BVC av en nervös förstagångsförälder.

Ja, det är mycket vi har att lära.. Mycket frågetecken kommer med tiden och mycket man även får lära sig med tiden. Tror inte att det går att lära sig allt på en kurs eller via föräldraböcker. Alla barn är unika och alla situationer, så länge man vill sitt barns bästa så kommer allt gå bra tror jag!

 

 

 Vårda relationen!

Postad: 9 oktober, 2012 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Gravid | Etiketter: , , | Kommentera

Igår fick vi hem tiderna för föräldragruppen vi ska gå i. Vi ska träffas vid fyra tillfällen, kursen börjar den 30/10 .. Vi hade turen att det är just vår underbara barnmorska och en man som ska hålla i kursen, så det kommer nog bli riktigt bra!

Läste lite vad man går igenom på en sån här kurs, det var allt från förlossning, smärtlindring, amning, tiden efter och parrelationen. Finns nog en hel del tankar och frågor som kommer igång av en sån här kurs som man kanske inte kommit på innan.

Tycker det är väldigt bra att dom även tar upp relationen mellan dom blivande föräldrarna. Jag och min man har pratat mycket om att det kommer bli en stor förändring men att det är viktigt att vi även får egen tid. Både ihop och var för sig. Självklart är det borträknat nästan totalt i början, men senare att man kanske har ett par timmar under en dag eller kväll per månad eller varannan som bara är till för oss. Mysig middag hemma eller ute, bara ro om varandra och kunna prata ostört.

Låter kanske hårt men jag tror på att det är viktigt att vårda relationen,både för vår och barnets skull. Jag får nog skämma bort min man lite extra efter graviditeten, han påstår att jag har humörsvängningar ibland 😉

Nu har vi även beställt en husvagn så vi också kommer kunna åka iväg, bara lilla nya familjen och njuta av naturen och fiske. Bort från det vardagliga för en helg då och då, guldvärt!

 

 Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Josefine Norling.
Ålder: 25 år.
Bor: Västerås.
Familj: Min man Joakim, två monster till katter som anser att de är våra hyresvärdar, inte tvärtom, och vår son Charlie som föddes i februari 2013, 5 042 gram tung och 56 cm lång.
Om mig: Positiv, tokig i pyssel och älskar nya äventyr. Även matlagning, inredning, färg, form och att umgås med vänner och familj är viktiga delar i mitt liv.
Fokus just nu: Att göra min bästa för att vara en bra förälder till Charlie och göra allt jag kan för att hjälpa honom genom sin utveckling. Njuta av att vara tre i familjen samt se till att Joakim och jag stärker vårt förhållande även om dagarna kan vara tuffa.
Om bloggen: Handlade först om vår förberedelse inför att bli föräldrar. Nu när Charlie är född skriver jag om vilken anpassning, och lycka, det innebär.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.