Josefines Gravidblogg

Förlossningsbrev

Postad: 11 januari, 2013 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Amning, Baby, Förlossning, Gravid, Tips, Värk | Etiketter: , , , , , , , , , , , | Kommentera

Har totalt glömt att skriva om förlossningsbrevet. Det blev ett kort brev med lite önskemål. Det jag har skrivit ihop med min barnmorska är en sammanfattning av graviditeten. Samt de få önskemål jag har är att jag vill inte ha morfin så länge det inte blir något akut. Det är för att barnet påverkas väldigt mycket utav det och kan uppträda väldigt annorlunda när h*n föds och inte vara lika alert som vanligt. Att jag kan tänka mig testa akupunktur under förlossningsförloppet då jag reagerar mycket bra på dom behandlingar jag har haft. Har ansträngningsastma samt svår foglossning och att jag vill amma mitt barn.

Resten lämnar jag till personalen, är öppen för förslag när det gäller ställningar, smärtlindring och allt vad det innebär. Har ju ingen aning om vad som väntar och känner att jag vill inte planera för mycket.

 

Fick tips på en väldigt intressant artikel av Isabelle här på Kurera och ska ta upp detta med min man. Det är nog mycket möjligt att detta skrivs in i förlossningsbrevet!

http://www.umu.se/om-universitetet/aktuellt/nyheter/nyhetsvisning/sen-avnavling-skyddar-nyfodda-mot-jarnbrist.cid173338Tankarna har börjat snurra..

Postad: 12 november, 2012 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Gravid, Värk | Etiketter: , , , , , , , , , | Kommentera

 

Tankar och funderingar över förlossningsförloppet har börjat gå runt, runt i mitt huvvud. Kan vara för att vi pratat mycket om det på föräldragruppen och att jag har bänkat mig framför tvn och kollar på “En unge i minuten” här från Västerås. Gråter lika mycket varje gång det söta lilla underbarnet hamnar på mammans bröst.Har alltid tyckt att det är intressant att kolla på förlossningsprogram men nu är jag själv snart där och det är klart man undrar hur det kommer att gå. Det är skönt att programet är från Västerås, man får en inblick hur det ser ut, vilka som jobbar där och hur det oftast går till.

Just nu är känslorna inte riktigt i samspel med varandra. Ena dagen kan jag inte längta mer efter att få vara med om en förlossning, VILKEN UPPLEVELSE!

Andra dagar tänker jag, nej nej.. Det kommer aldrig att gå! Men då brukar jag försöka tänka på alla som redan gått igenom detta och klarat sig galant, så de borde jag väl också göra? Dom för ju det oftast flera gånger om! Är nog mest rädd att tappa kontrollen över mig själv, att smärtan tar över.

Jag försöker att inte ha bestämt för mycket i mitt huvud hur jag vill ha det, om jag ska ta bedövning eller inte. Hur jag tror att det kommer att gå. För det är nog inget jag kan styra över bara för att jag skriver ett förlossningsbrev om önskemål. Det blir som det blir helt enkelt.

Nu börjar vi peppningen inför slutspurten och min älskade man försöker peppa varje kväll, han är guldvärd!

 Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Josefine Norling.
Ålder: 25 år.
Bor: Västerås.
Familj: Min man Joakim, två monster till katter som anser att de är våra hyresvärdar, inte tvärtom, och vår son Charlie som föddes i februari 2013, 5 042 gram tung och 56 cm lång.
Om mig: Positiv, tokig i pyssel och älskar nya äventyr. Även matlagning, inredning, färg, form och att umgås med vänner och familj är viktiga delar i mitt liv.
Fokus just nu: Att göra min bästa för att vara en bra förälder till Charlie och göra allt jag kan för att hjälpa honom genom sin utveckling. Njuta av att vara tre i familjen samt se till att Joakim och jag stärker vårt förhållande även om dagarna kan vara tuffa.
Om bloggen: Handlade först om vår förberedelse inför att bli föräldrar. Nu när Charlie är född skriver jag om vilken anpassning, och lycka, det innebär.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.