Josefines Gravidblogg

Giftfria leksaker

Postad: 6 december, 2012 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Baby, Gravid, Hälsa, Tips, Värk | Etiketter: , , , , , , , , , , , , | Kommentera

Hallå i snöstormen!

Vet inte hur ni har det men här i Västerås är det ett enda kaos med snö. Nästan så man blir insnöad här på andra våningen 😉

Igår höll jag mig inne hela dagen då jag kände mig lite sjuk. Huvudvärken var enorm, bihålorna tryckte på och orken var bortblåst. Känner nog ungefär det samma idag men ska bege mig ut en stund för lite frisk snöstorm. Kanske piggar på mig då.. Tror att det kan vara att jag börjar bli ganska less på att alltid ha huvudvärk,sammandragningarna, ont i innerlåren så fort jag rör mig en mm och klumpigheten som stör min astma ganska rejält. Men ska inte vara för gnällig, man får ju världens bästa belöning som sagt! Allt är värt det, men det är tungt vissa dagar.

 

Har varit ute på lite äventyr för några dagar sedan för att se om jag kunde finna giftfria leksaker. Inte för att jag kommer behöva så väldigt mycket i början men bra att veta vart det finns att få tag på. Kan meddela att det är INTE lätt att finna.

Träleksaker och gummi är det jag fann som mest.. Plastleksaker verkar vara väldigt svårt att få tag i, även när det gäller återvunnen plats för det kan inte garanteras att dom är fria från DEHP, DPD, DIBP och BBP, Som är fyra hormonstörande ftalater.

Hittade en hemsida som heter www.Ekoleko.se , så söker ni giftfria leksaker som ändå är färgrika,glada,pedagogiska och roliga så kika där!

Läs mer om ämnet här:

http://kurera.se/nu-forbjuds-ftalater-i-danmark/Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Josefine Norling.
Ålder: 25 år.
Bor: Västerås.
Familj: Min man Joakim, två monster till katter som anser att de är våra hyresvärdar, inte tvärtom, och vår son Charlie som föddes i februari 2013, 5 042 gram tung och 56 cm lång.
Om mig: Positiv, tokig i pyssel och älskar nya äventyr. Även matlagning, inredning, färg, form och att umgås med vänner och familj är viktiga delar i mitt liv.
Fokus just nu: Att göra min bästa för att vara en bra förälder till Charlie och göra allt jag kan för att hjälpa honom genom sin utveckling. Njuta av att vara tre i familjen samt se till att Joakim och jag stärker vårt förhållande även om dagarna kan vara tuffa.
Om bloggen: Handlade först om vår förberedelse inför att bli föräldrar. Nu när Charlie är född skriver jag om vilken anpassning, och lycka, det innebär.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.