Josefines Gravidblogg

Efterkontroll samt BVC

Postad: 27 mars, 2013 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Baby, Förlossning, Gravid | Etiketter: , , , , , , , , , , , | Kommentera

Igår hade vi både tid hos BVC för vägning och mätning och direkt efter det så var det dags för efterkontroll hos barnmorskan.

Charlie väger numera 7 kg och är 62 cm lång, han följer sin egna kurva helt perfekt och utvecklas som han ska. Vilket känns väldigt bra! 🙂

Min tid hos barnmorskan har jag längtat efter, dels för att få träffa henne för hon har varit underbar under graviditeten och vill ju visa upp Charlie för henne. Och dels för jag är så nyfiken på förlossningsjournalen.

Det var väldigt intressant att läsa allt dom hade skrivit under timmarna på förlossningen. Hade allt gått som det skulle så ansåg dom att han hade varit ute runt 21.30 för jag öppnade mig väldigt fort när det väl startade. Samt att jag hade i genomsnitt 7 värkar på 10 minuter utan paus när man “normalt” brukar ha runt 2-3 enligt barnmorskan.

Vi pratade även om hur nästa graviditet och förlossning kan gå, vad jag bör vara förberedd på osv.

Även om Charlie bara är snart två månader så längtar jag till den dagen vi känner att han ska få ett syskon. Så mycket kärlek!

 Pigment förändringar

Postad: 30 november, 2012 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Amning, Gravid, Hårvård | Etiketter: , , , , , , , , , , , | 4 kommentarer

Har läst mycket och även upptäckt själv efter Greklands resan att man får lättare pigmentförändringar i huden under graviditet. Men har funderat väldigt mycket på mitt hår. Jag har valt att inte färga håret under graviditeten och amningen pga alla gifter. Men under graviditetens gång så har mitt hår blivit mörkare och rödare. Har alltid haft röda pigment i mig från mina morbröder, men nu är håret rödare än vad det någonsin varit. Det första som slog mig var om jag kanske hade kopparöverskott men borde inte vara det då jag äter rikligt med C-vitamin och Zink som ska bidra till att hålla en bra balans gång.

Har hört att man kan få lockigt hår eller större fötter när man är gravid men kan pigmentet i håret även ändras?

Försökt googla på detta men finner inget direkt. Någon som  har koll? Vore intressant att veta.

 Godmorgon!

Postad: 28 september, 2012 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Baby, Gravid, Resa, Värk | Etiketter: , , , | Kommentera

Nu har jag kommit hem efter en veckas solande och badande i Grekland. Fantastiskt väder hela veckan och vi såg bara ett enda moln totalt. 30 grader och underbar miljö!

 

Jag är faktiskt brunare än vad jag någonsin varit, men för er andra är jag nog bara vit. Jag har väldigt svårt att få färg. Magen är dock vit, försökt skydda den så mycket som möjligt för att undvika att den lille där inne ska bli för varm. Använde solskydd 50+ hela veckan som hjälpte att jag inte brände mig något speciellt men fick ändå ett antal pigmentfläckar. Fräknar får jag alltid men dom här fläckarna var lite annorlunda och jag har blivit varnad för att man kunde få det. Men dom är inte så stora så det är ingen fara.

 

Pumpan, som vi kallar bebisen i magen har livat hela veckan. Full fart så jag nästan undrar om h*n någonsin sover. Vi kunde sitta och titta på magen och se hur h*n rörde sig där inne, riktigt häftigt. Magstorleken har också förändrats ganska mycket denna vecka vilket jag har känt av en hel del. Har börjat fått problem med ischias som jag nämnt tidigare, detta hjälpte inte då sängen på hotellet var som att sova på cement. Svårt att vända mig och gav en enorm smärta i svanken,skinkan och ner till benet. Har också känt av en känsla i sidorna av magen och neråt, kan vara förändrad belastning i rygg och bäcken eller också foglossning. Ska prata med min barnmorska om detta på tisdag när jag ska dit. Vet ju inte riktigt vad man ska känna längre, jag märker att man inte har koll på alla känslor i sin kropp på samma sätt som tidigare.

 

Flygresan gick väldigt bra. Stödstrumporna gjorde verkligen sitt jobb, otroligt sköna att ha på sig. Blir nog att köpa in flera i veckan och ha på jobbet! Flygrädslan var dock kvar och kände av att jag spände varenda muskel i kroppen under resans gång, men tror detta inte var något som påverkade barnet då h*n livade runt som vanligt.

 

Annars njuter jag till fullo ihop med min man av känna bebisen röra på sig och även se att det rör sig där inne. Ska lägga in en bild senare i veckan när jag fått in dom på datan, så ni kan se ungefär hur stor jag är nu i V.23. Ingen jättestor mage men det börjar komma, ska bli så spännande att se hur det kommer förändras dom kommande veckorna!Förebygga bristningar

Postad: 24 september, 2012 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Gravid, Hälsa, Hudvård | Etiketter: , , | 2 kommentarer

Tänkte berätta om en av mina favoritprodukter.

En del säger att det går att förebygga bristingar och en del påstår att det inte alls går. Jag är den som tror på att du kan förebygga väldigt mycket, så jag smörjer med Weledas Havandeskapsolja morgon och kväll. Både mage,bröst och lår. Speciellt på min tatuering som går vid höftbenet så den ska klara sig. Jag tror att ju mer du smörjer, desto mer blir huden elastisk och kan följa med under graviditeten bättre. Har ni inte testat Weledas Havandeskapsolja så gör det, inte bara för att undvika bristningar utan för att den är fantastisk i både doft och konsistens. Perfekt massageolja!

 

Dom rekommenderar att man ska smörja in från början av graviditeten upp till tre månader efter förlossningen så huden kan anpassa sig bättre.

 

Så smörj,smörj,smörj !!

 

Något som också är bra ihop med oljan är att dricka mycket vatten och bra kost så mår huden bättre och blir också flexiblare.

Weledas olja

Bild lånad med tillåtelse av Weleda.

 Arlanda, here we come!

Postad: 19 september, 2012 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Gravid, Resa | Etiketter: , , , | Kommentera

Underbart, väskan är packad! Hemmet är städat, svärmor ska sova här med våra katter så dom har det bra. Allt är under kontroll, precis som jag vill ha det. :)

EU kort,pass och solskyddsfaktor 50+, behövs det mer?

Jag bränner mig normalt med solskydd 30 i Sverige och nu när det är ännu större risk för att även få pigmentfläckar så tar jag det säkra före det osäkra. Har även packat ner en hel del klänningar och saronger som jag kan ha med till stranden och skydda mig med.

Alla försäkringar är kollade, flygbolaget har även godkänt att jag får flyga. Detta kollade jag upp för någon månad sen, vissa säger att man inte ska flyga när man är gravid. Men det finns inget som bevisar att att kabintrycket har någon effekt på barnet, OM du inte har tidigare haft några problem under graviditeten som blödningar eller annat allvarligt.. Dom flesta tillåter fram till V.28 efter det behövs ibland läkarintyg. Alla mina nödvändiga kosttillskott är nedpackade samt papper från barnmorskan om något skulle hända!

Stödstrumpor är inhandlat inför flygningen, riktigt gulliga svarta med hjärtan. Men ska nog även börja ha det på jobbet eftersom jag står hela dagarna.

Iallafall, nu åker jag till Arlanda!

Hej hopp!

En vy från land ut mot det blåa havet.Sjukskrivningen var oundviklig ..

Postad: 11 september, 2012 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Baby, Gravid | Etiketter: , , | Kommentera

Några veckor med Lergigan Comp, ingen större effekt. Tillslut blev det besök hos kvinnokliniken, grå som en mus och ostadig på benen tog jag mig till sjukhuset.. Fick göra ett kissprov och sedan svara på massa frågor. Min barnmorska hade förberett mig på att jag möjligtvis skulle få näringsdropp och kanske bli inlagd.

 

Huvudvärken var enorm och kroppen hade inte en gnutta energi i sig. Men kissa kunde jag och kan man det så behöver man inte näringsdropp tydligen. För så länge man inte är så pass uttorkad att man inte kan kissa så sätter dom inte in någon näring. Men min kropp SKREK efter näring, så jag blev väldigt besviken och hade svårt att hålla tårarna tillbaka. Hade hoppats på en boost och lite återhämtning.

 

Men medans jag var där ville läkaren kolla så att Pumpan växte som den skulle och att den mådde bra. Tvillingar var också lite hett ämne eftersom jag mådde som jag gjorde. Vid det här tillfället så var jag i V.17 och inte känt något förutom med mitt illamående. Inte ens en antydan till mage.                                                                                                                                                  När jag ligger där på läkarbritsen medans hon häller gele på magen så blev jag kallsvettig, det enda som gick igenom mitt huvud var att det kommer inte finnas något där inne. Det är något annat fel på mig .. Löjlig som man är med sina tankar ibland!

 

Men så fort hon slog igång maskinen, där var du .. Underbara ängel!  Du växte som du skulle och mådde hur fint som helst!

En bild på bebisen i magen.

Så det slutade med att jag fick ännu ett läkemedel utskrivet,Primperan. Men efter att läst alla biverkningar så beslutade mig för att inte ta dom och att sluta med Lergigan comp också. Jag ansåg att det inte kunde bli värre utan dom och det blev det inte. Mådde lika dåligt ändå. Så sjukskrivning i tre veckor, sängsliggande ..

 

Inte det jag hade räknat med, vart var mina rosa moln som jag skulle sväva på ? Det var väldigt svårt att försöka vara glad och positiv.. Självklart var jag överlycklig för vårat barn, men ska det kännas såhär tungt?Dagen den 22 Maj

Postad: 7 september, 2012 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Familj och vänner, Gravid | Etiketter: , , | Kommentera

Tänkte ta er tillbaka några veckor så ni får vara med från början av graviditeten.

 

När Joakim och jag bestämde oss för att skaffa vårat första barn så var man förväntansfull och tänkte att det här klarar vi på tre månader. Men så var inte fallet, utan vi fick kämpa ett tag. Varje gång man tog det där testet kändes det som en hånskratt i ansiktet. Blev bara mer och mer besviken och orolig att något skulle vara fel.

 

Sen kom dagen den 22 Maj, min bror hade ringt på morgonen och berättat att han och hans sambo åkt in till BB för det var dags. Överlycklig och spänd hela dagen väntade man på samtalet att lillen man väntat på hade kommit till världen. Men det vi inte visste var att våra liv skulle förändras innan vi fick det samtalet. Det var egentligen nästan en vecka för tidigt men jag som blev näst intill en ”test-narkoman” med graviditetstester körde ett än då. Bara sekunder efteråt så vart det två tydliga streck, jag kunde inte tro det och gjorde ett till. Samma sak där, två starka streck.

 

Jag hoppade av glädje och skrek till min man, JAG ÄR GRAVID!!!!!

 

Det var en sån fantastisk känsla av att se dom där två strecken så jag fotograferade med allt vi hade här hemma och skickade även iväg ett mms till en av mina kära vänner. Bad henne att bekräfta det vi såg, hon sa inte så mycket utan det var mer ett jätteskrik i andra sidan luren.. Underbart!

 

Tre timmar senare kommer ett sånt vackert mms till mig, en bild på min brorson som kommit till världen. Vi kan därmed komma överens att dagen den 22 Maj, var en helt fantastisk dag!Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Josefine Norling.
Ålder: 25 år.
Bor: Västerås.
Familj: Min man Joakim, två monster till katter som anser att de är våra hyresvärdar, inte tvärtom, och vår son Charlie som föddes i februari 2013, 5 042 gram tung och 56 cm lång.
Om mig: Positiv, tokig i pyssel och älskar nya äventyr. Även matlagning, inredning, färg, form och att umgås med vänner och familj är viktiga delar i mitt liv.
Fokus just nu: Att göra min bästa för att vara en bra förälder till Charlie och göra allt jag kan för att hjälpa honom genom sin utveckling. Njuta av att vara tre i familjen samt se till att Joakim och jag stärker vårt förhållande även om dagarna kan vara tuffa.
Om bloggen: Handlade först om vår förberedelse inför att bli föräldrar. Nu när Charlie är född skriver jag om vilken anpassning, och lycka, det innebär.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.