Josefines Gravidblogg

Känslor, stress och tankar ..

Postad: 12 oktober, 2012 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Gravid, Hälsa, Jobb | Etiketter: , , , , , , , | Kommentera

Det står mycket nu om hur olika kemiska ämnen påverkar barnet i magen, olika gifter i vår mat, hudprodukter, smink osv. Men tänker du också på att dina känslor, tankar och speciellt stress förs över till barnet lika lätt som om du skulle dricka alkohol eller använda nikotin?

Undersökningar som visar att gravida som har extrem och konstant stress får oftast för tidigt födda barn, barn som väger mindre än genomsnittet, är hyperaktiva, dåligt humör eller har kolik. Stresshormonerna frisläpps till blodet via moderkakan till barnet.

Att positiva tankar och känslor sägs skänka glädje,lugn och harmoni till barnet som även kan förbereda för ett balanserat och fridfullt liv i framtiden för barnet.

Jag fick känna på igår för första gången hur vår bebis blev påverkad av min stress. Det var en riktig kaos dag igår då vi fick ett hemskt besked inom släkten, riktig känslostorm gick vi igenom och hela dagen var sådan. Bebisen sparkade och rullade runt hela dagen, normalt har “Pumpan” ett fast tidsschema då h*n är vaken. Någon timme efter klockan åtta på morgonen, sedan kör h*n ett race på eftermiddagen vid tre, nästa tur är strax efter nio. Så man kunde verkligen känna att “pumpan” gick igenom mina känslor exakt lika mycket.

Det fick mig att tänka på alla blivande mammor som har en stressig vardag, stressigt jobb, svårt att koppla av när dom väl kommer hem. Kanske flera barn i hushållet som behöver skjusas iväg på träning, ska hinna laga mat och tvätta. Läxor ska göras ihop med barnen och man kanske tilloch med har jobb över som man tar med sig hem?

Jag hoppas att ni tänker till och försöker ändra mönstret, jag hoppas att ni har underbara partners där hemma som hjälper till extra mycket under graviditeten.

Gå gärna in och läs denna artikel.. http://www.epochtimes.se/articles/2009/12/07/18247.html

Så det är inte bara alla kemikalier och gifter som påverkar oss, försök tänka i harmoni och ha gärna härliga kvällar hemma i höstrusket. Tänd ljus, gör lite hemmaspa för dig själv ihop med en kopp te i soffan. Njut av livet och av det kommande barnet!

 

 Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Josefine Norling.
Ålder: 25 år.
Bor: Västerås.
Familj: Min man Joakim, två monster till katter som anser att de är våra hyresvärdar, inte tvärtom, och vår son Charlie som föddes i februari 2013, 5 042 gram tung och 56 cm lång.
Om mig: Positiv, tokig i pyssel och älskar nya äventyr. Även matlagning, inredning, färg, form och att umgås med vänner och familj är viktiga delar i mitt liv.
Fokus just nu: Att göra min bästa för att vara en bra förälder till Charlie och göra allt jag kan för att hjälpa honom genom sin utveckling. Njuta av att vara tre i familjen samt se till att Joakim och jag stärker vårt förhållande även om dagarna kan vara tuffa.
Om bloggen: Handlade först om vår förberedelse inför att bli föräldrar. Nu när Charlie är född skriver jag om vilken anpassning, och lycka, det innebär.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.