Josefines Gravidblogg

Mål nr 1 passerat!

Postad: 27 december, 2012 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Baby, Förlossning, Gravid, Värk | Etiketter: , , , , , , , , | Kommentera

Julhelgen är över och jag passar på att vila idag tills helgen infinner sig med massor av skoj igen 🙂

Julen har varit mysig och full av go saker.. Jocke och jag bakade en hel del julgodis men det bästa är ändå brända mandlar, så otroligt gott och väldigt enkelt att göra. Allt du behöver är en wok,mandlar,florsocker,vatten och röd karamellfärg! 🙂

Något vi också gör varje jul och nyår om snö finns är att värma glögg, går ut på kvällen och spelar kubb. Otroligt roligt samt att det blir ett avbrott från all mat och ut i friska luften. Kan verkligen rekommenderas, mycket roligare med kubb på vintern är sommaren.

 

Jag är mest glad att vi har klarat av julen och inte fått en bebis än, det har ju varit lite till och från med det och ätit en del Bricanyl tabletter. Nu är nästa mål att klara nyår 🙂  Men det blir väl som jag och min man har sagt, bara för att bebisen har försökt ta sig ut tidigare så när vi passerar V.38 så dröjer den sig kvar istället och man får gå och vänta.

Nu är allt klart iallafall, vi fick det vi önskat oss i julklapp.. Ett babygym, sängmobil samt resesäng.. Inga större grejer som behövs inhandlas!

 

 Julbak med mor!

Postad: 26 november, 2012 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Bakning, Gravid | Etiketter: , , , , , , , | Kommentera

Igår så bakade Mamma och jag hela dagen. Det blev saffrans biscotti,lussebullar och knäckebröd. En riktigt mys söndag med andra ord! 🙂

När jag kom hem därifrån så gjorde jag även klart året pepparkakshus, det blev himla bra så nu är det dags att bygga tomtebyn.

Jag har märkt att jag blir lite rastlös att vara hemma, men det är nog mest för att jag inte får göra så mycket. Inget som kan anstränga mig eller bebisen. Jag är van att hålla igång och ha projekt överallt. Men nu får man tänka om. Fast skulle inte välja något annat heller nu sista två månaderna, otroligt skönt att kunna vila efter en natt utan sömn och ta allt i min egen takt. Har dock lite små projekt, men inget som är överdrivet. Idag blev det att städa min garderob och rensa ut kläder som jag inte använder längre. Riktigt skönt att få det iordning. Näst på listan är att julpynta, så jag har längtat efter det! 🙂

 V.30

Postad: 16 november, 2012 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Gravid | Etiketter: , , , , , , , | Kommentera

Nu ska vi alldeles strax bege oss till tågstationen och börja resan till Göteborg. Det ska blir himla mysigt och kunde inte längta mer! Mår bra och inte fått några fler sammandragningar, lite julmarknad på det så kommer jag må ännu bättre. Älskade jul, längtar att få julpyssla och mysa!

Bjuder på en bild, nytagen och jag går in i V.30 idag! Känner mig inte så stor runt magen men den känns klumpig. Större lär man nog bli ganska snart, helt galet att BB väskan bör vara packad om 6 veckor enligt rekommendation.Aj aj aj !

Postad: 17 oktober, 2012 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Gravid, Hälsa, Hudvård, Värk | Etiketter: , , , , , | Kommentera

Idag när jag var på akupunkturen så gjorde det fruktansvärt ont, vilket är bra för då vet vi att jag både behöver det och får effekt. Men hon fick gå på med grövre nålar och flera denna gång för dom senaste dagarna har jag haft väldiga problem med foglossningarna. När hon var färdig med behandlingen och skulle ta ut dom så var det en liten rackare som vägrade släppa. Hon försökte med att skruva lite, knäppa till den och massera runt. Men icke, den ville sitta kvar och vilken strålande smärta som gick genom ryggen. Puh! Tillslut så släppte den, men har känt av det hela dagen..

Så efter jobbet ska jag hem och ta en varm dusch, göra lite peeling och ansiktsmask, njuta av lite svartvinbärsglögg och försöka få min man att massera mina fötter. Haha, inget jag tror kommer gå igenom men man kan alltid försöka be snällt 😉

Alla jag pratar med talar om “cravings”, dom berättar vad dom hade och undrar vad jag har för några. Det har inte varit något jag har haft noja på hela tiden, men i början var det mycket frukt och grönsaker, vilket det fortfarande är. Men nu är det någon extrem längtan efter jul som satt sig i skallen på mig. Julmust,gröt med kanel och glögg är något som alltid finns hemma. MUMS!

 Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Josefine Norling.
Ålder: 25 år.
Bor: Västerås.
Familj: Min man Joakim, två monster till katter som anser att de är våra hyresvärdar, inte tvärtom, och vår son Charlie som föddes i februari 2013, 5 042 gram tung och 56 cm lång.
Om mig: Positiv, tokig i pyssel och älskar nya äventyr. Även matlagning, inredning, färg, form och att umgås med vänner och familj är viktiga delar i mitt liv.
Fokus just nu: Att göra min bästa för att vara en bra förälder till Charlie och göra allt jag kan för att hjälpa honom genom sin utveckling. Njuta av att vara tre i familjen samt se till att Joakim och jag stärker vårt förhållande även om dagarna kan vara tuffa.
Om bloggen: Handlade först om vår förberedelse inför att bli föräldrar. Nu när Charlie är född skriver jag om vilken anpassning, och lycka, det innebär.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.