Josefines Gravidblogg

Mycket tankar snurrar runt ..

Postad: 28 december, 2012 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Baby, Förlossning, Gravid, Hälsa | Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , | Kommentera

Idag går jag in i V.36 (V.35+0) och tiden känns som om det stannat av.

Bebisen har inte haft något intresse av att vända sig idag heller, trots att jag försökt buffra runt. Men mina tankar snurrar mycket idag om allt möjligt. Det sägs att RS-viruset är värre än värst i år, både jag och Jocke vill göra allt för att undvika för mycket folk i början. Men det är svårt, man måste lära sig att det är OKEJ att säga ifrån besök och minimera. Hålla inom närmast familjen först samt att alla är friska till 100%. Klart att man kommer ha massor som vill hälsa på och vi vill att dom ska hälsa på men när dom varnar hit och dit om att det är väldigt stor risk för RS-viruset så vill man göra det som känns bäst.

Håll ner med besökandet, det är inget man gör för att vara elak.

Tankar om vad som händer om inte bebisen vänder på sig, hur förlossningen kommer att gå, hur jag kommer att reagera, första dagarna hemma, första nätterna när man ska försöka sova..

Hur kommer katterna reagera? Vet att dom inte har något problem med dom flesta barn som varit här och har dom blivit stressade så har dom bara gått och lagt sig högt upp. Men vad gör dom när det lilla skrikande “monstret” inte går hem någon gång?

Kommer man se tecken om Pumpan blir sjuk eller tyda signaler rätt?

Ja, som sagt det är mycket tankar och säkert många av mina tankar som är helt normala.. För att stilla dom lite åkte jag iväg och käkade lunch med mor, handlade nyårsmiddagen samt hälsade på Jacob för lite kärlek!

Jacob

Artikel från DN igår.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/epidemi-av-rs-virus-i-goteborg

Artikel från Göteborgsposten igår.

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1175851-barnakuten-overfull-efter-rs-epidemi

 Boken om dig

Postad: 10 november, 2012 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Gravid | Etiketter: , , , , | Kommentera

Jag skriver i två olika böcker om bebisen, från första veckan av graviditeten sedan fortsätter dom till första födelsedagen. Just nu tycker jag att det är roligt att hålla på att pyssla i dom samt lite mysigt. Men jag har hört många som tappar stinget efter bebisen har kommit eller efter några månader. Jag hoppas verkligen att jag inte gör det, vill ha dom komplett i fyllda. Finns även sidor för mamma och för pappan att fylla i om känslor, tankar och förhoppningar. Jag är nog mest ivrig att fylla i dom sidorna, så det har blivit att jag fått intervjua min man och sedan fyllt i det han har sagt.. Haha! Men kanske inte så ovanligt?

 Känslor, stress och tankar ..

Postad: 12 oktober, 2012 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Gravid, Hälsa, Jobb | Etiketter: , , , , , , , | Kommentera

Det står mycket nu om hur olika kemiska ämnen påverkar barnet i magen, olika gifter i vår mat, hudprodukter, smink osv. Men tänker du också på att dina känslor, tankar och speciellt stress förs över till barnet lika lätt som om du skulle dricka alkohol eller använda nikotin?

Undersökningar som visar att gravida som har extrem och konstant stress får oftast för tidigt födda barn, barn som väger mindre än genomsnittet, är hyperaktiva, dåligt humör eller har kolik. Stresshormonerna frisläpps till blodet via moderkakan till barnet.

Att positiva tankar och känslor sägs skänka glädje,lugn och harmoni till barnet som även kan förbereda för ett balanserat och fridfullt liv i framtiden för barnet.

Jag fick känna på igår för första gången hur vår bebis blev påverkad av min stress. Det var en riktig kaos dag igår då vi fick ett hemskt besked inom släkten, riktig känslostorm gick vi igenom och hela dagen var sådan. Bebisen sparkade och rullade runt hela dagen, normalt har “Pumpan” ett fast tidsschema då h*n är vaken. Någon timme efter klockan åtta på morgonen, sedan kör h*n ett race på eftermiddagen vid tre, nästa tur är strax efter nio. Så man kunde verkligen känna att “pumpan” gick igenom mina känslor exakt lika mycket.

Det fick mig att tänka på alla blivande mammor som har en stressig vardag, stressigt jobb, svårt att koppla av när dom väl kommer hem. Kanske flera barn i hushållet som behöver skjusas iväg på träning, ska hinna laga mat och tvätta. Läxor ska göras ihop med barnen och man kanske tilloch med har jobb över som man tar med sig hem?

Jag hoppas att ni tänker till och försöker ändra mönstret, jag hoppas att ni har underbara partners där hemma som hjälper till extra mycket under graviditeten.

Gå gärna in och läs denna artikel.. http://www.epochtimes.se/articles/2009/12/07/18247.html

Så det är inte bara alla kemikalier och gifter som påverkar oss, försök tänka i harmoni och ha gärna härliga kvällar hemma i höstrusket. Tänd ljus, gör lite hemmaspa för dig själv ihop med en kopp te i soffan. Njut av livet och av det kommande barnet!

 

 Besök hos MVC

Postad: 2 oktober, 2012 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Okategoriserade | Etiketter: , , , | Kommentera

 

Nyss varit hos barnmorskan, det var skönt att få lite svar på frågorna jag hade. Bland annat mina problem jag har fått med ryggen, höfterna, låren och ena skinkan. Igår var det som värst, kunde inte resa mig från soffan själv för benet vek sig i smärta. Joakim fick hjälpa mig upp så fort jag skulle någonstans. Testade att sitta på yoga bollen istället för i soffan, funkade mycket bättre.

Barnmorskan kände och klämde lite idag och det var som jag hade anat, bäckenledssmärta/foglossningar. Aj aj aj ! Har numera på mig ett stödbälte, men märker att höfterna blir ganska trötta av det också. Säkert något man vänjer sig vid, det trycker ju ihop en hel del.

Fick lite förhållningsregler som jag ska tänka på, om jag absolut MÅSTE gå i trappor, vilket jag behöver då jag bor en trappa upp utan hiss. Då ska jag ta ett steg i taget, som ett barn. Båda fötterna på samma trappsteg. Måste undvika lyft, vilket även där kan blir lite svårt i arbetet. Tänka på hur jag böjer mig och får inte sitta med benen i kors. Hon rekommenderade mig att söka havandeskapspenning (eller gravidpenning som det numera heter) och försöka få vara hemma sista 1-2 månaderna. Även om jag skulle tycka det vore väldigt skönt att få vara hemma pga mycket ensamarbete, svårt att få tillgång till toaletten och står på hårt golv i butiken hela dagarna så har jag hört att det är väldigt svårt att få det beviljat. Men söka kan man alltid göra och hoppas på det bästa.

Annars följde jag kurvan perfekt och hjärtljudet lät alldeles utmärkt! Blodsockret var mycket bättre denna gång, men blodvärdet var betydligt sämre. Så det är bara att börja käka järntillskott och hoppas på att det går upp fort. Ska tillbaka om fyra veckor igen, så det ska bli intressant och se vad man ligger på i värdet då.

Jag har inte varit med om några riktiga humörsvängningar mer än lite lätt grinig med kort stubin till och från men nu när jag bara har haft saker att gnälla på, illamåendet som varade i 18 veckor, smärta och kramper hit och dit. Sover dåligt utav foglossningarna osv. så känner jag mig dålig, att jag inte är gjord för detta, mesig och löjlig. Bara försöka skaka av sig, men ibland inte så lätt som man kan tänka sig. Jag har inte upplevt något unikt, finns så många fler som har gått igenom det jag gör och dom har stått ut och i slutändan fått den största, finaste belöningen man kan få. Vilket ger mig positiv energi genom detta.

Ska nu bege mig och inhandla något mysigt plagg i ekologisk bomull som jag kan hänga in i den lilles garderob i väntan..Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Josefine Norling.
Ålder: 25 år.
Bor: Västerås.
Familj: Min man Joakim, två monster till katter som anser att de är våra hyresvärdar, inte tvärtom, och vår son Charlie som föddes i februari 2013, 5 042 gram tung och 56 cm lång.
Om mig: Positiv, tokig i pyssel och älskar nya äventyr. Även matlagning, inredning, färg, form och att umgås med vänner och familj är viktiga delar i mitt liv.
Fokus just nu: Att göra min bästa för att vara en bra förälder till Charlie och göra allt jag kan för att hjälpa honom genom sin utveckling. Njuta av att vara tre i familjen samt se till att Joakim och jag stärker vårt förhållande även om dagarna kan vara tuffa.
Om bloggen: Handlade först om vår förberedelse inför att bli föräldrar. Nu när Charlie är född skriver jag om vilken anpassning, och lycka, det innebär.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.