Josefines Gravidblogg

Ladda med kolhydrater!

Postad: 12 december, 2012 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Förlossning, Gravid, Hälsa, Kost, Tips | Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Kommentera

Nu är det tydligen bra tid (V.33) att börja ladda med långsamma kolhydrater inför förlossningen.

Under förlossningen kan man göra av med så mycket som 500 kcal/timmen samt 1 liter vätska/timmen. Det kan visst jämföras med ett maratonlopp.

Jag har tagit reda på vilka kolhydrater som rekommenderas:

  • Pasta
  • Grönsaker
  • Frukt
  • Havregrynsgröt
  • Grovt bröd

Detta ska ätas i små mängder flera gånger om dagen för bäst effekt samt att många kan ha svårt att få i sig mycket kolhydrater på en gång. Man ska även ladda upp med extra vätska då kolhydrater binder vätska. Socker bör undvikas så mycket som möjligt då det lurar kroppens blodsocker och yrsel samt kraftlöshet kan bli en negativ effekt.

Bara att börja äta och samla energi, har några veckor på mig! 🙂

 Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Josefine Norling.
Ålder: 25 år.
Bor: Västerås.
Familj: Min man Joakim, två monster till katter som anser att de är våra hyresvärdar, inte tvärtom, och vår son Charlie som föddes i februari 2013, 5 042 gram tung och 56 cm lång.
Om mig: Positiv, tokig i pyssel och älskar nya äventyr. Även matlagning, inredning, färg, form och att umgås med vänner och familj är viktiga delar i mitt liv.
Fokus just nu: Att göra min bästa för att vara en bra förälder till Charlie och göra allt jag kan för att hjälpa honom genom sin utveckling. Njuta av att vara tre i familjen samt se till att Joakim och jag stärker vårt förhållande även om dagarna kan vara tuffa.
Om bloggen: Handlade först om vår förberedelse inför att bli föräldrar. Nu när Charlie är född skriver jag om vilken anpassning, och lycka, det innebär.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.