Josefines Gravidblogg

Smått och Gott!

Postad: 28 mars, 2013 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Amning, Baby, Hälsa, Kost | Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , | Kommentera

 

Dagarna går så fort här hemma och nu när solen kommer passar vi på att vara ute mycket. Härliga väder!

charlie smile

Kan inte längta mer tills man slipper alla tråkiga vinterkläder och tjocka åkpåsar, snart så. Charlie sover väldigt gott i vagnen OM den rör sig. Han sover mindre bra hemma under dagen, då ska han ligga på mig och sover kanske 10-20 min i taget. Vet inte varför det är så? Lägger jag ner honom så vaknar han inom 30 sekunder. Men på natten sover han galant själv 🙂

Det händer otroligt mycket från dag till dag, både i utseende och i personlighet samt utvecklingen. Han har hittat sina händer nu och dom är ju super goda att suga på hela tiden. Han har börjat vända blicken efter ljud samt massor av nya ljud kommer ur honom.

Något mer jag längtar efter är babysimmet, jag hoppas Charlie kommer tycka om det för här hemma älskar han iallafall att bada. Babysimmet blir en intensiv kurs precis innan sommaren. Så två gånger i veckan under hela maj, jag hoppas bara att han inte blir sjuk på en gång. Vi har hållt oss borta från folksamlingar, butiker och förkylningar. Jag ger honom extra med goda magbakterier och enzymer för att han ska få upp immunförsvaret lagom tills det är dags att börja röra sig lite mer fritt. Enkelt att ge, bara blanda ihop med lite bröstmjölk eller D-dropparna. 🙂

Imorgon ska vi få hjälp att ta lite foton så vi kan uppdatera utseendet på bloggen, så jag hoppas vi får fram lite härliga leenden!

charlie fårskinn

charlie fårskinn2Dagen den 22 Maj

Postad: 7 september, 2012 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Familj och vänner, Gravid | Etiketter: , , | Kommentera

Tänkte ta er tillbaka några veckor så ni får vara med från början av graviditeten.

 

När Joakim och jag bestämde oss för att skaffa vårat första barn så var man förväntansfull och tänkte att det här klarar vi på tre månader. Men så var inte fallet, utan vi fick kämpa ett tag. Varje gång man tog det där testet kändes det som en hånskratt i ansiktet. Blev bara mer och mer besviken och orolig att något skulle vara fel.

 

Sen kom dagen den 22 Maj, min bror hade ringt på morgonen och berättat att han och hans sambo åkt in till BB för det var dags. Överlycklig och spänd hela dagen väntade man på samtalet att lillen man väntat på hade kommit till världen. Men det vi inte visste var att våra liv skulle förändras innan vi fick det samtalet. Det var egentligen nästan en vecka för tidigt men jag som blev näst intill en ”test-narkoman” med graviditetstester körde ett än då. Bara sekunder efteråt så vart det två tydliga streck, jag kunde inte tro det och gjorde ett till. Samma sak där, två starka streck.

 

Jag hoppade av glädje och skrek till min man, JAG ÄR GRAVID!!!!!

 

Det var en sån fantastisk känsla av att se dom där två strecken så jag fotograferade med allt vi hade här hemma och skickade även iväg ett mms till en av mina kära vänner. Bad henne att bekräfta det vi såg, hon sa inte så mycket utan det var mer ett jätteskrik i andra sidan luren.. Underbart!

 

Tre timmar senare kommer ett sånt vackert mms till mig, en bild på min brorson som kommit till världen. Vi kan därmed komma överens att dagen den 22 Maj, var en helt fantastisk dag!Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Josefine Norling.
Ålder: 25 år.
Bor: Västerås.
Familj: Min man Joakim, två monster till katter som anser att de är våra hyresvärdar, inte tvärtom, och vår son Charlie som föddes i februari 2013, 5 042 gram tung och 56 cm lång.
Om mig: Positiv, tokig i pyssel och älskar nya äventyr. Även matlagning, inredning, färg, form och att umgås med vänner och familj är viktiga delar i mitt liv.
Fokus just nu: Att göra min bästa för att vara en bra förälder till Charlie och göra allt jag kan för att hjälpa honom genom sin utveckling. Njuta av att vara tre i familjen samt se till att Joakim och jag stärker vårt förhållande även om dagarna kan vara tuffa.
Om bloggen: Handlade först om vår förberedelse inför att bli föräldrar. Nu när Charlie är född skriver jag om vilken anpassning, och lycka, det innebär.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.