Josefines Gravidblogg

BPA fritt, ja tack!

Postad: 23 oktober, 2012 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Amning, Eko/miljö, Gravid, Hälsa, Tips | Etiketter: , , , , , , , , | Kommentera

Hämtade ut vårt efterlängtade paket på posten idag.. Nappflaskor,nappar och en bröstpump. Något jag känner är bra att ha hemma då vi har bestämt oss för att jag ska både amma och så ska vi även vänja bebisen ganska fort med flaska fast med bröstmjölk i. Så Jocke kan hjälpa till även vid matning. För han kan göra lika mycket som mig förutom att amma, det är inte alla föräldrar som verkar ha samma åsikt om det. Utan mamma ska göra det mesta, vilket jag inte håller med om. Vi är två föräldrar med lika mycket värde, men det är ett helt annan ämne än det jag tänkte skriva om idag.

 

 

BPA eller Bisfenol A som det heter är en beståndsdel som oftast används i tillverknings av plast, bl.a. nappflaskor, nappar, konservburkar, kvitton med mera..

Det har visat att det kan ha en hormonstörande effekt,hjärnskador, skador på fotplantningssystemet samt ge andra sjukdomar även vid endast små mängder. Visst låter det hemskt obehagligt? Trots att det har visat sig ha dom här effekterna är det fortfarande godkänt att användas, VARFÖR?

Spädbarn/barn är mer mottagliga för gifter och det har vi i nappar och nappflaskor? SJUKT! Men alla är inte pålästa och många tycker att det är strunt, mitt förslag är att ni läser om det!

http://www.mambaby.com/se/om-produkterna/bpa-fria-produkter-26262-sv.html

http://www.kemi.se/innehall/fragor-i-fokus/bisfenol-a-bpaSök i bloggen

Om bloggen


Namn: Josefine Norling.
Ålder: 25 år.
Bor: Västerås.
Familj: Min man Joakim, två monster till katter som anser att de är våra hyresvärdar, inte tvärtom, och vår son Charlie som föddes i februari 2013, 5 042 gram tung och 56 cm lång.
Om mig: Positiv, tokig i pyssel och älskar nya äventyr. Även matlagning, inredning, färg, form och att umgås med vänner och familj är viktiga delar i mitt liv.
Fokus just nu: Att göra min bästa för att vara en bra förälder till Charlie och göra allt jag kan för att hjälpa honom genom sin utveckling. Njuta av att vara tre i familjen samt se till att Joakim och jag stärker vårt förhållande även om dagarna kan vara tuffa.
Om bloggen: Handlade först om vår förberedelse inför att bli föräldrar. Nu när Charlie är född skriver jag om vilken anpassning, och lycka, det innebär.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.