Josefines Gravidblogg

Gaia serien!

Postad: 17 april, 2013 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Baby, Eko/miljö, Hälsa, Produkter, Tips | Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Kommentera

Jag ÄLSKAR verkligen Weledas baby produkter men dom har inga våtservetter bland annat. Vi har använt Rosenvatten från Rosenserien istället på skumgummilappar. Vilket har också funkat otroligt bra och har varit väldigt vårdade. Skulle ALDRIG använda vanliga våtservetter på Charlie!  Men nu fick Hälsokraft in i sortimentet här i Västerås en ny babyserie. Gaia natural baby heter den och dom har schampo,balsam,tvål,bad samt våtservetter.

http://www.gaiaskinnaturals.com/

Jag har köpt Bad Sleepytime, rena eteriska oljor av organisk lavendel och ekologisk ylang ylang, ett avslappnande bad med  rengöring utan att torka ut huden och innehåller nattljusolja att hålla ditt barns hud mjuk. Den är PH balanserad och den är fri från konstgjorda dofter, tvål och sulfater.

Våtservetterna är tillverkad av mjukt bambu tyg som bryts ner lätt och innehåller rena, naturliga, organiska extrakt för att försiktigt rengöra, lugna och vårda ditt barns hud. Innehåller naturligt fuktgivande och lugnande medel – ekologisk aloe vera och ekologisk kamomill. Fri från alkohol, tvål, sulfater, petrokemi och parabener.

gaia

TESTA!

 

 Istället för våtservetter?

Postad: 4 oktober, 2012 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Eko/miljö, Produkter, Tips | Etiketter: , , , , , , | 2 kommentarer

Jag är väldigt mycket för naturliga produkter. Det ska inte innehålla några parabener, mineraloljor, PEG ämnen m.m. och att det ska vara bra för naturen och djuren.

Använder bara naturliga produkter av vård till kroppen ansiktet och håret. Så nu har jag börjat kolla igenom vad man ska använda till bebisen.  Weleda har en babyserie jag är väldigt kär i, som är så ren att du faktiskt kan äta den. Kommer nog ha dom flesta av deras produkter hemma och i skötväskan, speciellt deras zinkkräm som jag använder mycket själv när jag får sår eller sprickor i huden. Fantastisk på läkning. Men det jag har funderat mest på är vad kan man ha istället för våtservetter?

Våtservetter är enkelt att använda, praktiska och lätta att ha med sig. Dock medföljer alla dessa kemikalier som är i. Blir nästan rädd när jag står och läser på en förpackning. Är väldigt glad då jag efter lite undersökningar har jag hittat att man kan använda sig utav Rosenvatten, spraya direkt på huden eller på en tvättlapp och rengör. Rosenvatten som är naturligt och rent, jag har tittat på b.la Rosenseriens vatten. Tar inte bort kroppens egna PH-värde och vårdar istället för att torka ut. Så det kommer garanterat finnas med mig vart jag än är!

Min man bryr sig inte ett dugg och sånt här, tycker det mesta är ”humbug” men det är för att han inte har tagit sig tiden att försöka lära sig om alla gifter som finns bland oss. Om han skulle göra det skulle han också förstå mitt intresse i detta. Sa till honom igår i alla fall att det är mina regler som gäller, vid b.la hudvård av vårt barn. Han bara nickar, håller med och ler. Inser nog att det är säkrast för honom, haha!

Kolla igenom vad ni har i skötväskan och i hemmet, vad innehåller produkterna?

Hur påverkar det er, huden, miljön?Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Josefine Norling.
Ålder: 25 år.
Bor: Västerås.
Familj: Min man Joakim, två monster till katter som anser att de är våra hyresvärdar, inte tvärtom, och vår son Charlie som föddes i februari 2013, 5 042 gram tung och 56 cm lång.
Om mig: Positiv, tokig i pyssel och älskar nya äventyr. Även matlagning, inredning, färg, form och att umgås med vänner och familj är viktiga delar i mitt liv.
Fokus just nu: Att göra min bästa för att vara en bra förälder till Charlie och göra allt jag kan för att hjälpa honom genom sin utveckling. Njuta av att vara tre i familjen samt se till att Joakim och jag stärker vårt förhållande även om dagarna kan vara tuffa.
Om bloggen: Handlade först om vår förberedelse inför att bli föräldrar. Nu när Charlie är född skriver jag om vilken anpassning, och lycka, det innebär.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.