Josefines Gravidblogg

Ingen “pumpa” färdig odlad ännu!

Postad: 26 januari, 2013 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Baby, Familj och vänner, Förlossning, Gravid, Värk | Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , | Kommentera

H*n trivs väldigt bra där inne och verkar inte ha några planer på att ta sig ut. Så får genomlida foglossningar och förvärkar/molvärk ett tag till. Gjorde ett sista försök igår med att testa på vad som kan få igång förlossningen, “Häxdrycken” som är så känd.

Jag sa att jag inte skulle vara “den som testar allt” men ändå sitter man här och googlar sig fram.

Hallonblads te dricks flitigt varje dag.

Har dock ej testat Bromelain som jag hade tänkt.

Promenader varje dag.

Städar i hemmet varje dag.

Och igår drack jag “häxdrycken“, vatten, ingefära, cayennepeppar, honung. MUMS ….. Allt jag fick var halsbränna och någon sammandragning.

Mer har jag inte testat, så det är väl inga drastiska saker men ger upp nu. Bebisen kommer när det själv vill. Så länge fortsätter jag med det jag trivs bästa med, sitta inne i Pumpans rum och njuter av att ha ett barnrum hemma.

pumpan1

 

pumpan2

 

pumpan3

 

Pysslade även ihop en liten lerkruka som jag målade med guldfärg och satte på ett mässingshjärta från ett gammalt trasigt halsband. Våra vänner har en sådan här “nappsamlare” och vi tyckte det var en bra idé. Så vi kör på det också!

pumpan4Pyssel Söndag..

Postad: 21 oktober, 2012 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Gravid | Etiketter: , , , , , , , , | Kommentera

Jocke har spray målat vår babykorg vit idag .. Mycket fint blev det, bara lite tyg som saknas inuti. Det är en släktkorg som är ca 50 år gammal, tycker sånt är så mysigt när det går i arv. Den är i nyskick och otroligt vacker. Fick tillåtelse av mormor att göra den vit och visst blev det bra?

Vi har en tanke att korgen ska vara i sovrummet hos oss och att man lätt ska kunna förflytta den vid behov. Vi ska lägga i en ordentlig madrass och fixa ordning den som en riktigt säng. Vi tror att det kommer funka att använda som en säng i början istället för att försöka tränga in spjälsängen i vårat lilla sovrum. Men man vet ju aldrig, kanske inte blir som man har tänkt sig.

Medans Jocke jobbade på med korgen så åkte mamma och jag iväg på lite shopping inför eftermiddagens pyssel. Jag handlade lite pumpor till vardagsrummet, älskar oktober månad. Så vackra färger, man kan börja höstmysa med ljus och göra det lite murrigt hemma. Sen brukar vi alltid gå på maskeradfest på Halloween, riktigt roligt men iår blir det dock inget. Orkidér blev också inhandlat och det blev en vacker plantering med stenar från Greklands resan.Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Josefine Norling.
Ålder: 25 år.
Bor: Västerås.
Familj: Min man Joakim, två monster till katter som anser att de är våra hyresvärdar, inte tvärtom, och vår son Charlie som föddes i februari 2013, 5 042 gram tung och 56 cm lång.
Om mig: Positiv, tokig i pyssel och älskar nya äventyr. Även matlagning, inredning, färg, form och att umgås med vänner och familj är viktiga delar i mitt liv.
Fokus just nu: Att göra min bästa för att vara en bra förälder till Charlie och göra allt jag kan för att hjälpa honom genom sin utveckling. Njuta av att vara tre i familjen samt se till att Joakim och jag stärker vårt förhållande även om dagarna kan vara tuffa.
Om bloggen: Handlade först om vår förberedelse inför att bli föräldrar. Nu när Charlie är född skriver jag om vilken anpassning, och lycka, det innebär.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.