Josefines Gravidblogg

Mål nr 1 passerat!

Postad: 27 december, 2012 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Baby, Förlossning, Gravid, Värk | Etiketter: , , , , , , , , | Kommentera

Julhelgen är över och jag passar på att vila idag tills helgen infinner sig med massor av skoj igen 🙂

Julen har varit mysig och full av go saker.. Jocke och jag bakade en hel del julgodis men det bästa är ändå brända mandlar, så otroligt gott och väldigt enkelt att göra. Allt du behöver är en wok,mandlar,florsocker,vatten och röd karamellfärg! 🙂

Något vi också gör varje jul och nyår om snö finns är att värma glögg, går ut på kvällen och spelar kubb. Otroligt roligt samt att det blir ett avbrott från all mat och ut i friska luften. Kan verkligen rekommenderas, mycket roligare med kubb på vintern är sommaren.

 

Jag är mest glad att vi har klarat av julen och inte fått en bebis än, det har ju varit lite till och från med det och ätit en del Bricanyl tabletter. Nu är nästa mål att klara nyår 🙂  Men det blir väl som jag och min man har sagt, bara för att bebisen har försökt ta sig ut tidigare så när vi passerar V.38 så dröjer den sig kvar istället och man får gå och vänta.

Nu är allt klart iallafall, vi fick det vi önskat oss i julklapp.. Ett babygym, sängmobil samt resesäng.. Inga större grejer som behövs inhandlas!

 

 Tänk på ryggen!

Postad: 7 november, 2012 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Baby, Eko/miljö, Gravid, Hälsa, Produkter, Tips, Värk | Etiketter: , , , , , , | En kommentar

Jag har haft ryggproblem i många år, nacke,axlar och skuldror.Tidigt under min graviditet sa min naprapat till mig att jag måste vara noga med hur jag bär barnet. Samt vilket bärsele/bärsjal jag väljer. Hon tipsade om Babybjörns Active, den har ett extra justerbart ryggstöd i ländryggen som hjälper till att fördela tyngden mellan axlar och rygg.

Tur som jag hade, var att min bror hade precis köpt en sådan till sig så jag åkte hem till han och testade den. Lilla Jesper fick ställa upp som min försökskanin. Kändes riktigt bra i ryggen, ingen tyngd på ett speciellt ställe utan det fördelades väldigt bra.

Den är också ergonomisk utformad för att ge bästa stöd åt barnets huvud,rygg och höfter, Tygerna är testade och godkända, snäll mot huden och helt ofarlig att suga på. De är godkända för babyprodukter enligt Öko-Tex Standard 100, klass 1 , vilket garanterar att de inte innehåller hälsofarliga och allergiframkallande ämnen. Tygerna uppfyller dessutom kraven för både europeiska och amerikanska säkerhetsnormer. Finns även i ekologisk bomull, TUMMEN UPP!

Joakim som också har problem med sin nacke och axlar efter en olycka tycker också att den funkar väldigt bra, så vi bestämde oss för en sådan. Blev ett inköp i förra veckan!

 

(Bilderna är lånad av Babybjörns hemsida med tillåtelse)Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Josefine Norling.
Ålder: 25 år.
Bor: Västerås.
Familj: Min man Joakim, två monster till katter som anser att de är våra hyresvärdar, inte tvärtom, och vår son Charlie som föddes i februari 2013, 5 042 gram tung och 56 cm lång.
Om mig: Positiv, tokig i pyssel och älskar nya äventyr. Även matlagning, inredning, färg, form och att umgås med vänner och familj är viktiga delar i mitt liv.
Fokus just nu: Att göra min bästa för att vara en bra förälder till Charlie och göra allt jag kan för att hjälpa honom genom sin utveckling. Njuta av att vara tre i familjen samt se till att Joakim och jag stärker vårt förhållande även om dagarna kan vara tuffa.
Om bloggen: Handlade först om vår förberedelse inför att bli föräldrar. Nu när Charlie är född skriver jag om vilken anpassning, och lycka, det innebär.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.