Josefines Gravidblogg

Igångsättning, nej tack helst!

Postad: 14 januari, 2013 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Baby, Förlossning, Gravid, Värk | Etiketter: , , , , , , , , , , | En kommentar

Det snurrar mycket tankar nu..

När kommer Pumpan?

Hur kommer det gå?

Kommer jag klara av detta?

Kommer Joakim och jag bli bra föräldrar?

Har vi förberett oss tillräckligt?

 

Vissa tankar är mer känslosamma än andra. Igår hade jag en dag där tårarna kom för minsta lilla. Har inte haft besvär med att gråta under graviditeten, så blev lite små chockad att det bara kom sådär. Men pratade med barnmorskan idag under akupunkturen och det är vanligt att man är lite upp och ner i slutet. Man längtar så mycket att bebisen ska komma, trött på att vara gravid och så har jag så väldigt ont nu också så kanske har lite med det att göra också.

Hur som helst, det är okej att känna såhär. Man är inte en dålig människa för att man tänker hur det ska gå.

Har även tagit reda lite på igångsättning och pratat med barnmorskan om det. Jag är inte pigg på detta. Så länge bebisen inte väger över 4,8kg eller att bebisen börjar må dålig inne i magen så vill jag inte ha igångsättning. Först tyckte jag att det lät skönt att få det överstökat och nästan hoppades på att den skulle växt lite till men efter att gjort lite research på detta så känns det inget vidare.

Man får ett helt annat värkarbete som kan försvåra både för mig och barnet. Det kan stressa barnet, kan även gå fel så akut kejsarsnitt behövs.

Nej, jag vill ha igång det av sig själv.. Det är ändå något att gå runt här hemma och fundera när det kommer sätta igång, känna efter och undra om denna förvärk kanske är en start till något. Sen tror jag risken är ganska liten att Pumpan växt så pass mycket att det ens skulle behövas. Måndag, återstå att se .. Men stor chans att vi tackar nej om vi blir erbjudna.

 

Sid har en förmåga att vilja ligga på magen och gosa, men han funderar en hel del när han får knuffar som inte är av mina händer.

sid

 Mycket tankar snurrar runt ..

Postad: 28 december, 2012 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Baby, Förlossning, Gravid, Hälsa | Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , | Kommentera

Idag går jag in i V.36 (V.35+0) och tiden känns som om det stannat av.

Bebisen har inte haft något intresse av att vända sig idag heller, trots att jag försökt buffra runt. Men mina tankar snurrar mycket idag om allt möjligt. Det sägs att RS-viruset är värre än värst i år, både jag och Jocke vill göra allt för att undvika för mycket folk i början. Men det är svårt, man måste lära sig att det är OKEJ att säga ifrån besök och minimera. Hålla inom närmast familjen först samt att alla är friska till 100%. Klart att man kommer ha massor som vill hälsa på och vi vill att dom ska hälsa på men när dom varnar hit och dit om att det är väldigt stor risk för RS-viruset så vill man göra det som känns bäst.

Håll ner med besökandet, det är inget man gör för att vara elak.

Tankar om vad som händer om inte bebisen vänder på sig, hur förlossningen kommer att gå, hur jag kommer att reagera, första dagarna hemma, första nätterna när man ska försöka sova..

Hur kommer katterna reagera? Vet att dom inte har något problem med dom flesta barn som varit här och har dom blivit stressade så har dom bara gått och lagt sig högt upp. Men vad gör dom när det lilla skrikande “monstret” inte går hem någon gång?

Kommer man se tecken om Pumpan blir sjuk eller tyda signaler rätt?

Ja, som sagt det är mycket tankar och säkert många av mina tankar som är helt normala.. För att stilla dom lite åkte jag iväg och käkade lunch med mor, handlade nyårsmiddagen samt hälsade på Jacob för lite kärlek!

Jacob

Artikel från DN igår.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/epidemi-av-rs-virus-i-goteborg

Artikel från Göteborgsposten igår.

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1175851-barnakuten-overfull-efter-rs-epidemi

 Boken om dig

Postad: 10 november, 2012 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Gravid | Etiketter: , , , , | Kommentera

Jag skriver i två olika böcker om bebisen, från första veckan av graviditeten sedan fortsätter dom till första födelsedagen. Just nu tycker jag att det är roligt att hålla på att pyssla i dom samt lite mysigt. Men jag har hört många som tappar stinget efter bebisen har kommit eller efter några månader. Jag hoppas verkligen att jag inte gör det, vill ha dom komplett i fyllda. Finns även sidor för mamma och för pappan att fylla i om känslor, tankar och förhoppningar. Jag är nog mest ivrig att fylla i dom sidorna, så det har blivit att jag fått intervjua min man och sedan fyllt i det han har sagt.. Haha! Men kanske inte så ovanligt?

 Tom i bollen?

Postad: 26 oktober, 2012 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Gravid, Hälsa, Värk | Etiketter: , , , , , , , | Kommentera

 

Jag har alltid varit den som oftast har koll på allt in i minsta detalj .. Vad vi ska handla, vad vi har inbokat i veckorna, födelsedagar, beställningar i butiken, skyltning m.m … Numera är det bara tomt i skallen, snurrig och glömsk. Beter mig skumt, häromdagen hittade jag min mobil telefon brevid osten i kylen??! Ställer in mjölken i skafferiet och glömmer sånt som är viktigt. Brukar man bli lite snurrig i skallen när man väntar barn? Är det för mycket i tankarna? Allt annat kanske känns mindre viktigt när man går på rosa moln? Eller är det helt enkelt för att jag har brist på sömn?

Vad det än beror på så är det otroligt drygt, jag har börjat samla på mig lappar och skriver för fullt i kalendern. Allt jag kan för att minnas vad som ska göras. Nej, nu får vi ta och öka vitamindosen ett steg och samla ihop hjärnan!

Kör fortfarande på akupunktur, hon kör på ganska hårt nu med grövre och fler nålar för att jag ska få en rejäl boost. Mår lite illa någon dag efteråt men inget som jag inte kan kontrollera. Foglossningen känns knappt av när jag är ledig, när jag kan vila när jag vill och ta allt i min takt. Men så fort jag gör något ansträngade eller jobbar så förstörs det, så j*vla ont på en gång! Hoppas jag får svar från FK snart om jag blir beviljad gravidpenning.

 

 

 Känslor, stress och tankar ..

Postad: 12 oktober, 2012 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Gravid, Hälsa, Jobb | Etiketter: , , , , , , , | Kommentera

Det står mycket nu om hur olika kemiska ämnen påverkar barnet i magen, olika gifter i vår mat, hudprodukter, smink osv. Men tänker du också på att dina känslor, tankar och speciellt stress förs över till barnet lika lätt som om du skulle dricka alkohol eller använda nikotin?

Undersökningar som visar att gravida som har extrem och konstant stress får oftast för tidigt födda barn, barn som väger mindre än genomsnittet, är hyperaktiva, dåligt humör eller har kolik. Stresshormonerna frisläpps till blodet via moderkakan till barnet.

Att positiva tankar och känslor sägs skänka glädje,lugn och harmoni till barnet som även kan förbereda för ett balanserat och fridfullt liv i framtiden för barnet.

Jag fick känna på igår för första gången hur vår bebis blev påverkad av min stress. Det var en riktig kaos dag igår då vi fick ett hemskt besked inom släkten, riktig känslostorm gick vi igenom och hela dagen var sådan. Bebisen sparkade och rullade runt hela dagen, normalt har “Pumpan” ett fast tidsschema då h*n är vaken. Någon timme efter klockan åtta på morgonen, sedan kör h*n ett race på eftermiddagen vid tre, nästa tur är strax efter nio. Så man kunde verkligen känna att “pumpan” gick igenom mina känslor exakt lika mycket.

Det fick mig att tänka på alla blivande mammor som har en stressig vardag, stressigt jobb, svårt att koppla av när dom väl kommer hem. Kanske flera barn i hushållet som behöver skjusas iväg på träning, ska hinna laga mat och tvätta. Läxor ska göras ihop med barnen och man kanske tilloch med har jobb över som man tar med sig hem?

Jag hoppas att ni tänker till och försöker ändra mönstret, jag hoppas att ni har underbara partners där hemma som hjälper till extra mycket under graviditeten.

Gå gärna in och läs denna artikel.. http://www.epochtimes.se/articles/2009/12/07/18247.html

Så det är inte bara alla kemikalier och gifter som påverkar oss, försök tänka i harmoni och ha gärna härliga kvällar hemma i höstrusket. Tänd ljus, gör lite hemmaspa för dig själv ihop med en kopp te i soffan. Njut av livet och av det kommande barnet!

 

 Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Josefine Norling.
Ålder: 25 år.
Bor: Västerås.
Familj: Min man Joakim, två monster till katter som anser att de är våra hyresvärdar, inte tvärtom, och vår son Charlie som föddes i februari 2013, 5 042 gram tung och 56 cm lång.
Om mig: Positiv, tokig i pyssel och älskar nya äventyr. Även matlagning, inredning, färg, form och att umgås med vänner och familj är viktiga delar i mitt liv.
Fokus just nu: Att göra min bästa för att vara en bra förälder till Charlie och göra allt jag kan för att hjälpa honom genom sin utveckling. Njuta av att vara tre i familjen samt se till att Joakim och jag stärker vårt förhållande även om dagarna kan vara tuffa.
Om bloggen: Handlade först om vår förberedelse inför att bli föräldrar. Nu när Charlie är född skriver jag om vilken anpassning, och lycka, det innebär.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.