Josefines Gravidblogg

Försäkringskassan …

Postad: 20 januari, 2013 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Amning, Baby, Förlossning, Gravid, Hälsa, Produkter, Tips, Värk | Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , | Kommentera

Nu är det “bara” 11 dagar kvar till beräknat vilket innebär att min graviditetspenning nu ändras till föräldrapenning. Då ska man gå in och anmäla dagar, timmar, ersättning och allt vad detta innebär. Jag fattar NOLL.. Så ringer man dit men ingen kan förklara så man egentligen förstår och ringer man sedan igen och får prata med någon annan så säger dom två olika saker. Blir inte klok! Så nu blev det ett mail iväg skickat så får vi se om detta löser sig. Jag kommer säkert in i det tillslut, men inget ska väl vara lätt? Speciellt inte med försäkringskassan..

Går vankades här hemma med både energitoppar och totala “halvt medvetslös i sängen” timmar.. Trött på att vara gravid, trött på att ha så fruktansvärt ont i fogarna och vill ha min bebis i famnen istället.

Både Jocke och jag har börjat trycka i oss extra D-vitamin, C-vitamin samt Zinktabletter.. Allt för undvika förkylning! Vill inte bli sjuk och vill inte ha Pumpan blir sjuk när h*n väl bestämmer sig för att dyka upp. D-vitaminen är även super bra att äta under hela amningen så barnet får i sig genom bröstmjölken plus D-droppar.

Imorgon är det ett till tillväxtultraljud och ska bli spännande att se hur mycket h*n har växt på två veckor, även om det kan skilja lite på detta resultat och i verkligheten. Tisdag är det dags för akupunktur igen, underbart!

 

Så nära men ändå så långt borta känns det som, KOM nu min älskling!

 

 Återhämtning

Postad: 16 januari, 2013 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Amning, Baby, Familj och vänner, Förlossning, Gravid, Hälsa | Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Kommentera

Först kan jag berätta att jag var hos barnmorskan idag, allt såg bra ut. Pumpan hade fina hjärtljud och körde sitt race som vanligt. H*n låg väldigt långt ner så det förklarar trycket och kramperna. Känns som om jag ska kissa på mig hela tiden. Körde även akupunktur idag. Nästa akupunktur tid är nästa tisdag och sedan dröjer det ytterliggare en vecka innan nästa koll.

 

Även om jag inte är där än så är det bra att veta hur man på bäst sätt återhämtar sig. Det är olika för alla hur man mår efteråt, vad man känner själv behövs för att återhämta sig och komma in i nya rutiner.

Jag har ingen som helst aning av vad som väntar men jag känner min kropp och kan nästan garantera att så fort bebisen sover, kommer även jag sova. Och även om man vill visa upp sin guldklimp så kan det bli mycket besök som kan trötta ut oss. Men vi har bestämt att dra ner på besöken pga RS viruset så hinner nog med att vila upp mig. Kan tänka mig att min älskade man även kommer sova så fort bebisen sover, blir en rejäl omställning för honom också. Bara upplevelsen på förlossningen kommer nog ta energi ifrån honom.

Samt tror jag att bra mat med mycket energiboost och vitaminer är bra att få i sig för att både orka vakna nätter och samtidigt  få sin återhämtning.

 

Hur återhämtade ni er? Något tips?

 

 

Lite tips på återhämtning:

http://se.babycenter.com/a553491/att-%C3%A5terh%C3%A4mta-sig-efter-vaginal-f%C3%B6rlossning

Tips om kost:

http://se.babycenter.com/c3560/din-kost-efter-graviditeten

Träning och Motion:

http://se.babycenter.com/c552/tr%C3%A4ning-och-motion-efter-f%C3%B6rlossningen

 

 

Fick ett inlägg som jag ej hann läsa, hamnade i skräpposten och försvann…. Ber om ursäkt för det och känner du igen dig och ser att din kommentar inte finns på sidan så skriv gärna igen! Ber återigen om ursäkt.Två tunga dagar ..

Postad: 2 januari, 2013 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Baby, Förlossning, Gravid, Värk | Etiketter: , , , , , , , , , | Kommentera

Det har varit två tunga dagar samt nätter .. Inte sovit något nästan på två nätter, fått lov att tagit igen det på dagarna. Som igår låg jag hela dagen i soffan, svullen, varm, irriterad av ingen direkt anledning och helt matt i kroppen. Noll energi, tog emot att ens gå upp för att kissa. Kändes som om jag hade influensa nästan, sov för det mesta.

Natten till idag hade jag väldigt mycket förvärkar, svårt att somna och det kändes rejält i magen. Pumpan blev helt vild i pauserna så det nästan kändes som om h*n höll på bryta sig ut genom revbenen. Förvärkarna har hållt i sig under dagen idag men mera milt och inte lika ofta. Foglossning från helvete, om man får säga så.

Tror mitt humör går upp och ner pga oron för att Pumpan inte har vänt sig. Orolig för att åka in på ett vändningsförsök samt orolig ifall det skulle misslyckas. Blir djupt besviken om jag ska få en planerat kejsarsnitt, men vill inte heller försöka föda “normalt” om h*n inte ligger med huvudet nedåt. Besviken för att jag sett fram emot förlossningen trots lite skräckblandade känslor men samtidigt rädd att något skulle gå fel.

Från lite depp till ett tips!

Jag har gjort blöjtårtor under några års tid till mina vänner som fått barn. Otroligt roligt att göra samt en enorm glädje att ge bort. Jag brukar rulla ihop blöjor och sätta en gummisnodd runt varje, bilda som en tre våningstårta och stödja upp med en blompinne i mitten samt en större,tjockare gummisnodd runt varje våning för att hålla ihop alla blöjor.

Man kan ha bara blöjor eller stoppa in vad man nu vill ge bort.

Här får ni bilder på två olika, ena med bara blöjor och den andra lite mer lyxig!Behandlingen fortsätter ..

Postad: 8 november, 2012 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Gravid, Värk | Etiketter: , , , , | Kommentera

 

Var på min åttonde akupunktur behandling igår för foglossningarna, den kändes rejält. Somnade i soffan runt halv sju och rörde mig inte mer än till sängen runt tio. Foglossningarna i svanken och ner känns knappt längre, dom senaste dagarna har det varit riktigt bra. Det är bara rumpan och låren som känns av. Känns otroligt roligt att kunna förmedela att det verkligen fungerar att behandla på andra sätt än läkemedel, sen är det självklart olika hur man reagerar men på mig funkar det suveränt! 🙂

Någon mer som testat akupunktur?

Annars mår jag bra, magen växer så det knakar,äter mest hela tiden känns det som och väldigt trött men det har sina anledningar.Får inte sova speciellt mycket längre på nätterna, behöver jag inte upp och kissa som jag gör ungefär fyra gånger per natt så är det “Pumpan” som kör sina gymnastik pass i magen eller katterna som vägrar sova. Dom har nog varit det största problemet hittills. Katterna är inne i någon fas så att sova med oss längre funkar inte, utan allt för att hålla oss vakna istället verkar roligare. Och dom lyckas!

Men ska inte gnälla, jag får sova på eftermiddagarna SNART .. Iallafall i två månader, sen blir det annat schema!

 Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Josefine Norling.
Ålder: 25 år.
Bor: Västerås.
Familj: Min man Joakim, två monster till katter som anser att de är våra hyresvärdar, inte tvärtom, och vår son Charlie som föddes i februari 2013, 5 042 gram tung och 56 cm lång.
Om mig: Positiv, tokig i pyssel och älskar nya äventyr. Även matlagning, inredning, färg, form och att umgås med vänner och familj är viktiga delar i mitt liv.
Fokus just nu: Att göra min bästa för att vara en bra förälder till Charlie och göra allt jag kan för att hjälpa honom genom sin utveckling. Njuta av att vara tre i familjen samt se till att Joakim och jag stärker vårt förhållande även om dagarna kan vara tuffa.
Om bloggen: Handlade först om vår förberedelse inför att bli föräldrar. Nu när Charlie är född skriver jag om vilken anpassning, och lycka, det innebär.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.