Josefines Gravidblogg

Jag hoppas hon har rätt!

Postad: 29 januari, 2013 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Baby, Förlossning, Gravid, Värk | Etiketter: , , , , , , , | En kommentar

 

Var hos barnmorskan idag, det första hon säger när jag kliver genom dörren är:

-Åh idag ser du verkligen ut en tjej som kommer föda närsomhelst.

Frågade hur hon kunde se de och då var det att ansiktet såg annorlunda ut och man får något speciellt runt ögonen samt läpparna. Kollade sedan blodtrycket och det var högre än av jag brukar ha vilket också brukar vara ett tecken att det snart är dags tydligen.

Annars såg allt bra ut! Bebisen hjärtljud var så fina och barnmorskan gav mig max en vecka till som gravid men hon trodde att snarast blir det dags. Hon bad mig ta den lugnt ikväll och vila. Så hoppas hon har rätt!

Torsdag är det beräknat och det är då vi ska tillbaka till specialistmödravården för ett nytt ultraljud.

Igår hade jag höga förhoppningar att det var dags, för mellan 19-23 hade jag regelbundna vad jag nu får kalla för förvärkar varje tjugonde minut. Sedan avtog det och kom tillbaka på natten. Denna gång starkare och var tionde minut men även dom avtog efter några timmar och har inte känt något sedan dess.

 

Håll tummarna för mig att jag snart får se mitt älskade hjärta !

 Fet och Fixerad!

Postad: 7 januari, 2013 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Baby, Förlossning, Gravid | Etiketter: , , , , , | 2 kommentarer

Pumpan mår super och tränar sin andningsförmånga väldigt bra i magen. Ligger långt ner och fixerad. Otroligt skönt att se h*n må bra! DOCK en aningens större, ökning med 19.5%………..  Borde ligga runt 2,8kg nu men ligger på 3,4kg nu enligt deras uppskattning och mätning. Vilket innebär att jag ska tillbaka på ytterliggare ett ultraljud den 21 januari och uppskatta vikten igen. Har Pumpan växt i samma takt som nu så lutar det åt igångsättning så jag inte går över tiden. Väl matad där inne kan man säga, men hellre det än underviktig.

Fick med oss bild hem på ansiktet, helt ihop mosad och rejäla kinder!

Här på bilden syns näsan, munnen och hakan väldigt bra.En kopp te, kvällslektyr och hopp om sömn!

Postad: 6 januari, 2013 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Amning, Baby, Förlossning, Gravid, Hälsa, Hudvård, Produkter, Tips, Värk | Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Kommentera

Sitter i soffan med kvällens “bra att veta” .. Lära sig om amning, tips och trix samt om problem som kan uppstå. Lär mig en hel del faktiskt och det känns lite tryggare. Påbörjat min hallonbladste kur och dricker 2-3 koppar om dagen, ihopp om att det ska ge en lättare förlossning som det påstås.

Imorgon kl.09.00 ska vi till Specialistmödravården på sjukhuset för att kolla med ultraljud hur lilla Pumpan ligger i magen. Är faktiskt inte nervös, börjar tro mer och mer att h*n har borrat sig ner åt rätt håll med huvudet. För aldrig sedan mina foglossningar kom, har jag haft så ONT som jag har nu. Dagarna är helt okej, nätterna är däremot fruktansvärda. Inatt kunde jag inte hålla tårarna borta och grät mesta dels av natten. Smärtan är svår att förklara hur den känns, men det går från blygdbenet och strålar ner mot ljumskarna samt innerlåren som spindelnät. Kan inte vända på mig i sängen och otroligt svårt att ställa mig upp själv från liggande läge. Toabesöken som är ungefär 5-7 gr per natt är en riktigt pärs och jag längtar aldrig längre till att gå och sova för natten.

Men trots att jag inte har haft den bästa graviditeten, mycket smärta, gnäll och elände så är det inget som har stoppat mina tankar för att skaffa ytterliggare ett barn. Och då har jag inte ens fått hålla i min “belöning” än, det är nog för att jag vet att det kommer vara så mycket värt varenda liten smärta. Har även blivit mer och mer peppad att klara av en förlossning, för går jag runt med denna smärta varje dag så även om förlossningssmärtorna inte ens kommer vara i närheten så VET jag att nu är det riktigt nära och det kommer ge mig kraft att klara av detta!

Alla väskor är som sagt helt packade, en mindre till Pumpan och en till mig och Joakim. Har också handlat sista hudvården eller snarare dubbletter. Vill ha en uppsättning i skötväskan och en hemma vid skötbordet. Givitvis kommer detta att följa med till förlossningen. Vet inte om dom använder några hudvårdsprodukter där men om dom gör det så ska det vara av det vi har med oss. Inget skräp på vår bebis hud inte!

 Rosenvatten från Rosenserien istället för våtservetter.

(Vet ni att man kan göra rostfria vitvaror skinande rena av våtservetter? Undra vad man har i det då och detta har “vi” på barnens rumpor,händer och munnar?? )

Weledass Zinkräm för röda rumpor, väldigt läkande!

Weledas Body oil, kan användas båda som badolja, kroppsolja och vid massage.

Weledas flytande tvål.

Weledas Vind och Väder kräm, vet aldrig vad vi har för klimat att vänta när vi ska ut med vagnen och promenera. Måste tänka på dom små kinderna då!

 Osäker på hur Pumpan ligger

Postad: 3 januari, 2013 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Gravid | Etiketter: , , , , | 2 kommentarer

Har nyss varit hos barnmorskan, det mesta såg okej ut. Förutom att järnvärdet hade sjunkit igen TROTS att jag tar varje dag. Elände!

Samt att hon var osäker på hur h*n låg i magen, så det blir ultraljud hos specialistmödravården. Sitter och väntar vid telefonen nu för att få en tid dit så fort som möjligt. OM Pumpan ligger rätt ska jag på nästa besök den 16 januari, men för min del så tycker jag att h*n har kommit ut till världen då. 🙂

 God Jul!

Postad: 22 december, 2012 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Baby, Förlossning, Gravid | Etiketter: , , , , , , , , , | Kommentera

God kväll!

Besöket hos barnmorskan gick bra. Kollade dock inte järnvärdet, hade varit intressant men det behövdes inte denna gång eftersom det var på väg upp sist. Bebisen låg kvar som jag misstänkte, huvudet uppåt. Pumpan har tillochmed den 3 januari att vända sig rätt annars blir jag skickad på ultraljud samt vändning. Och dom vill inte vänta för länge eftersom jag har haft så mycket sammandragningar/förvärkar tidigt. När vi försökte lyssna på hjärtljudet så gick det nästan inte, lilla saken där inne hade sån hicka så det överröstade hjärtljudet.. Så sött! 🙂

Pratade även med barnmorskan om mina handleder/fingrar. Det visade sig som jag misstänkte, karpaltunnelsyndrom på grund av vätskesamlingar. Helt ofarligt och brukar oftast försvinna efter förlossningen men i vissa fall får man gå in och släppa trycket på nerven.

Nu börjar allt resande runt under jul så vet inte hur mycket bloggande jag kommer hinna med på några dagar nu.

 

God jul på er och önskar er en fantastisk jul!

 

 Dagen vi längtat efter!

Postad: 12 september, 2012 Av: Josefines Gravidblogg Kategori: Baby, Gravid | Etiketter: , | Kommentera

Så var det dags, 31 augusti. Vi skulle få se våran lilla bebis. Mest spännande var det för Joakim som inte hade sett bebisen tidigare.

 

Denna dag kom det små rosa puffande moln och piggade upp mig.. Jag kollade på Joakim flera gånger under undersökningen, det glittrade i hans ögon. Otroligt mysigt!

 

Pumpan där inne växte som den skulle och mådde kanon. Allt såg bra ut och hon kunde inte se att något skulle vara avvikande. Det var en sten som släppte från våra hjärtan, väldigt skönt att höra!

 

Det var lite svårt att ta bilder, för det är en liten gymnast som bor i mig. Kullerbyttor och sprattel under hela tiden. H*n drack även vatten mitt under allt, så sköterskan zoomade in det. Riktigt häftigt att se! Jag blev framflyttad två dagar så det nya BF datumet är 31/1 -2013.

 

Vi hade bestämt från början att vi inte ville veta könet på barnet. Vi har fantiserat ihop den här känslan vi hoppas att få uppleva genom att inte ta reda på det innan. Först att fundera och klura innan vad man tror att det blir.. Sedan att ligga där under förlossningen och vänta på att läkaren ska säga att det blev en flicka eller pojke. Fantastisk spänning och känsla måste det vara!

 

Jag anser inte att det blir mer krångligt att inte veta innan. Många påstås tycka att det är enklare att handla kläder, tillbehör osv. Men oftast handlar man bara kläder för två, tre veckor framöver. Då behöver man inte ha en massa flickiga/pojkiga kläder, neutrala söta bodys finns det massor utav! Och köpa t.ex. en rosa vagn känns ännu mer onödigt, tanken är att vi ska ha fler barn. Bra att ha neutrala färger på vagnen för även om det går att ha en rosa vagn till en pojke så känns inte det riktigt som det ultimata. Vagnar är otroligt dyra, lika bra att köpa en man kan ha till flera barn framöver.

 

Hem till sängen igen och dricka avslagen sockerdricka tyckte sköterskan!Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Josefine Norling.
Ålder: 25 år.
Bor: Västerås.
Familj: Min man Joakim, två monster till katter som anser att de är våra hyresvärdar, inte tvärtom, och vår son Charlie som föddes i februari 2013, 5 042 gram tung och 56 cm lång.
Om mig: Positiv, tokig i pyssel och älskar nya äventyr. Även matlagning, inredning, färg, form och att umgås med vänner och familj är viktiga delar i mitt liv.
Fokus just nu: Att göra min bästa för att vara en bra förälder till Charlie och göra allt jag kan för att hjälpa honom genom sin utveckling. Njuta av att vara tre i familjen samt se till att Joakim och jag stärker vårt förhållande även om dagarna kan vara tuffa.
Om bloggen: Handlade först om vår förberedelse inför att bli föräldrar. Nu när Charlie är född skriver jag om vilken anpassning, och lycka, det innebär.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.