Annons
Annons

Grillad lax med saffran- och spenatstuvning

Har du kanske några laxfileèr i frysen? Grilla dem i grillpanna, gör ett gott kryddsmör och en lite annorlunda spenatstuvning. Blir en perfekt, och lyxig avslutning, på helgen.

Redaktionen

7 januari, 2013
Grillad lax med saffran- och spenatstuvning
Dela inlägget

Ingredienser (två portioner)
300 g laxfilè
2 msk rumsvarmt smör
rivet skal av 1/2 citron
1/2 msk dijonsenap
1/2 msk agavesirap eller honung
salt och peppar

Spenatstuvning

150 g fryst hackad spenat
1 liten charlottenlök
1,5 dl creme fraiche
ett halvt saffranspaket
örtsalt och vitpeppar
(eventuellt lite vatten eller grädde att spä med).

Gör så här
Blanda smöret med citronskal, senap, agavesirap eller honung och lite salt och svartpeppar.
Tina den frysta spenaten i lite smör i en gryta. Tillsätt creme fraiche och saffran.
Smaka av med örtsalt och peppar. Låt stå och sjuda en stund. Tycker du att stuvningen blir för tjock, späd med lite vatten eller grädde.
Grilla laxen i en grillpanna eller stek den i stekpanna 4-5 minuter sida.
Klicka över smöret på laxen och låt den smälta.
servera med spenatstuvningen, kokt potatis och en grönsallad.
Kör du LCHF, skippa potatisen.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Mia Hagenmalm, som bloggar om mat för Kurera.se.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.

Annons
Annons