Annons
Annons

Aubergineröra

Anna Ledberg

Groddat är godast
9 mars, 2013
Aubergineröra

Hej alla goa!

Ni som gillar att doppa grönsaker eller vill ha en god sås till er grillade biff (gud förbjude!) lyssna noga nu.

Detta är en av mina bättre såser – och det är ju självklart inte jag som kommit på den, väldigt poppis i mellanösten och runt de länderna.
En röra som är mild i smaken från början och behöver kryddas på lite. Det finns inget som är rätt eller fel i matlagning – så även om det inte står i receptet så prova att lägga till vitlök och ta bort citronen.

Annons

Jag hade bråttom till förskolan när jag gjorde detta så jag han inte grädda auberginen tillräckligt länge, men ni förstår principen.
Aubergineröra 1 skål

2 auberginer
2 msk matyogurth, 8%
citronsaft (eller vitlök)
salt

Här kommer recpetet i steg-för-steg:

IMG_4256

1. Börja med att sätta ugnen på det varmaste du har, i mitt fall 280grader. Hacka / gör små stick i auberginen med en kniv, lägg den i en form, tråkigt att behöva städa en ugn i fall den läcker. Grädda auberginen i minst 30 minuter, den ska bli svart i skalet, bucklig och mjuk. På bilden har de varit i ugnen i 32 minuter – där efter fick jag springa med ilfart för att inte komma försent till förskolan.

IMG_4257

2. Låt de svalna innan du delar och skrapar ur innanmätet.
IMG_4258

 

3. Lägg i mixern med yoghurten och kryddorna. Mixa till en slätsås. Smaka av. Jag skrev med flit inga mått på kryddorna för det         är ditt jobb att smaka av och prova vad som är gott i din mun.

IMG_4261

 

4. Klart för servering!

Ha en urmysig lördag! Vi ses!

Annons
Annons