Idag serveras kikärtsspett hos oss. Lite festligt på en vanlig onsdag!
Mixa
0,5 gullök
2-3 vitlöksklyftor
i din matberedare
Lägg sedan ner
3 dl kokta kikärtor
2 dl kokt coucscous
0,5 dl flytande kokosfett
salt, peppar, gurkmejja och curry
Mixa till en fast deg, den känns som playdoug
Forma till korvar som du trär på spett. Rulla den i sesamfrön. Är stekpannan för liten kan du trä på spett efter att du har stekt dem.
Bryn på mellanvärme i koksfett till de är genomvarma.
Till detta en linssallad
1 dl röda linser
2 dl vatten
Koka linserna mjuka. Häll av vattnet och ställ åt sidan
Bland under tiden ihop
1 kruka fint hackad persilja
2 hackade tomater
saften av 3/4 citron eller mer
När linserna är kalla lägg de i salladen. Klart.
Om du vill kan du servera allt med en tzatiski
Riv ner gurka som du blandar med turkisk yoguthurt, vitlök och flingsalt.
Lycka till!
Detta låter jättegott! Hur tror du de funkar på grillen? Blir de för torra då? Om man undviker gluten, har du något tips på vad man kan ersätta couscousen med?
Tack för en inspirerande blog! 🙂
Hej!
Jag skulle kunna tänka mig att polenta eller amartant skulle funka istället för couscousen, men har inte testat än.
Vet inte hur de funkar på grillen, tänker själv testa i sommar – på ett sånt grönsakssnät. (Finns på större hemeleletronik kedjor tex) Eftersom jag lätt skulle tänka mig att de lossar från spettet och trillar igenom grillen.
Tack för att du läser min blogg!
Ha en fin dag!