Annons
Annons

Rawfood brownie med segbotten

Anna Ledberg

Groddat är godast
16 juli, 2013
Rawfood brownie med segbotten
Dela inlägget

rawbrownie

 

Såhär gott ser det ut när det är klart! Jag gjorde en segbotten och en mjukchoklad fyllning. Botten kan man använda och göra till bollar istället, då blir det som en segkola. Jag använder mycket dadlar, det är det som är hemlighet att få botten seg och kolaaktig.  Dadlar innehåller mycket kalcium så är ett bra alternativ till komjölken.

PhotoGrid_1373950882438

Annons

 

Du behöver till:

Botten:

2dl valnötter
2 dl dadlar
3 msk kakao
lite vatten, för att få din matberedare att orka gå runt.
en liten nypa salt

Lägg allt i matberedaren och kör till en massa. Smaka av. Klart.

Vill du göra brownie? Smörj en form med koksfett och tillsätt ev lite kokosflingor i botten. Lägg smeten i botten och ställ svalt.

Fyllningen:

20130715_080231

 

1 avokado
3 msk kako
1 dl solroskärnor
1 msk kokosfett
0,5 msk vaniljsocker
1 msk houng
en nypa salt

Mixa allt i din matberedare och smaka av. Mer sötma? För mig är det mycket skillnad på vilken sorts kakao man använder. En är jättebitter. När du har en bra balans, lägg på botten och ställ svalt en liten stund innan du skär iden.

Lycka till och ha en bra dag!

 

Annons
Annons