Annons
Annons

Så här skyddar du dig mot dagis och jobbbacillerna!

Anna Ledberg

Groddat är godast
8 augusti, 2013
Dela inlägget

Nu är det strax dags att gå tillbaka till verkligheten och höstterminen och allt kul som det innebär, kul att börja jobba, gå tillbaka till vanliga rutiner och träffa folk igen. Just det sista kan vara lite jobbigt, när man varit ”isolerad i sin sommarstuga” i fem veckor och ska helt plötsligt blandas ihop med andra människor och andra människors baciller.

Det allra bästa är att boosta sitt immunförsvar redan innan, vara lite förberedd. Ni vet väl att 70 % av immunförsvaret kommer från magen. Så det gäller att tänka på vad man stoppar i sig. Ät probiotika  och prebiotika redan från början.

Probiotika – ett vanligt förekommande hälsotillskott. Probiotika behövs för att bygga upp den goda bakteriefloran som finns i magen. Bland annat  immunförsvaret. Du behöver inte gå till hälsokosten för att köpa dina tabletter utan detta finns naturligt i mat.
Välj: Filmjölk och (naturell) yoghurt ,  mjölksyradegrönsaker, surdegsbröd, (långtidsjäst)  Många väljer Proviva som alternativ – men personligen tycker jag den innehåller för mycker socker.
Hos oss serverar jag naturell yoghuth med flingor till frukost och 1 msk mjölksyrade grönsaker som tillbehör till middagen när jag ska boosta. Som innan terminstarter.

Annons

Prebiotika stöder probiotika och hjälper till att skapa goda bakterier. Man ”matar” probitikan med prebiotika så att säga.  Prebiotika finns i baljväxter, banan, havregryn, kronärtsskocka, lök, mjölk, tomater för att nämna några.

Sedan bara några allmänna råd som man bör tänka extra på så här års:

  • Tvätta händerna ofta och noga. (Jag har hört att man ska rabbla hela alfabetet innan man är klar med handtvätten. Det har jag sällan tid med….:C)
  • Jag tror på Cvitaminets verkan och tar mina gojibärs dagligen. Elin får också gojis och kanske det är det som är hemligheten då vi väldigt sällan behövt vabba. Andra barn på dagis är sjuka mest hela tiden, men sällan Elin.

Hur går det med min detox förövrigt kanske ni undrar?
Jo bra, fast jag har fuskat lite….. Men jag har inte glömt den raska promenaden och min gröna drink. Så jag ligger på plussidan..;D

Ha en bra dag nu!

Annons
Annons