Annons
Annons

Middagstipset! Svartkål, lins & spenatpaj

Anna Ledberg

Groddat är godast
10 oktober, 2013
Dela inlägget

Igår arbetade jag lite som Cajsa Warg och hittade på middag med saker vi hade hemma. Och det blev inte så tokigt vill jag lova. Tyvärr har jag vare sig bild eller exakt recept men ni är ju så kloka att ni kan skapa något liknande genom att läsa om vad jag hade i.

Sätt ugnen på 2oo grader.

Pajdegen
Smör
Vetemjöl

Annons

Vetekli (för fiber och folsyra)
Vatten
Rör ihop till en smidig pajdeg. Lägg i form, nagga och ställ i kylen eller frysen. (Om du lägger i frysen, se till att din form klarar kyla och värme)

Innehåll:
Gul lök
Svartkål ( hittar du ingen använd grönkål)
Färskspenat
Gröna linser

Mjukstek allt utom linserna, de kokar du mjuka enligt anvisning på paketet. När de är mjuka, blanda samman allting.

Äggstanning:
Ägg
Vatten
Salt
Peppar

Extra topping:
Skivad tomat och smulad brieost

Gör så här:
Lägg innehållet i pajdegen, lägg över toppingen (tomat och brieost) och häll över äggstaningen. Grädda i ugnen, 30-45 minuter, eller tills äggen stannat.

Fridens alla människor!

Till julbordet gör jag något liknande fast tar bort brieosten och har hackade valnötter i stället.

 

 

 

 

Annons
Annons