Annons
Annons

Myterna som inte stämmer in på mig!

Anna Ledberg

Groddat är godast
12 januari, 2014
Dela inlägget

Även fast det är andra gången så läser jag mammapraktika böcker och mysiga mamma/ gravid tidningar och blir lika förvånad varje gång när någon tillsynes ”expert” har uttalat sig om hur det är.

Detta har jag märkt så långt:

  • Håret! Det ska ju växa och frodas och bli  tjockt och fylligt och glänsa! Men pytsan. Från veckan 1 har jag tappat hår, håret är som en tovig boll och när jag kammar ut det följer halva kalufsen med….:///
  • Hyn! ”Det strålar om dig”, står det ialla tidningar  – EHHHH? VA? Strålar om mig? Skulle inte tro det? ”Din hy ser frisk och välmående ut”  VA?
    Instället för den friska och chica MILFEN känner jag mig som en äckligt ful rugguggla. Jag strålar inte, hyn är gropig och grå och  under ögonen hittar jag påsar stora som tefat. Om ni ser mig på stan och vill chitchatta och blir rädda när ni ser mitt ansikte – det är OK det är fortfarande jag.
Annons
  • Ätförtvå – Ja, det står faktiskt så fortfarande i tidningar. Allt man går upp ska man gå ner så varför vräka i sig extra bakelser och gräddtårtor? Nä jag är inte viktnojjig och inte heller rädd för att gå upp i vikt. Men  äter hellre min andra portion rågbröd med aprikosspread än en gräddig bakelse.
  • Alkohol och drycker Detta är ett känsligt kapitel har jag märkt. Jag blir äcklad och får avsmak av allt med alkohol i och ser ner på barnfamiljer som dricker vin till helgen ( hur kan de? tänk om det händer något?)
    Min favoritdryck är kolsyratvatten med gurka i. Älskar när det kittlar och bubblar och den lätta smaken av gurka fräschar upp.
  • Koffein! Jag tar fortfarande mina två expressos på fastande mage varje morgon. Sen får jag vara lite snål resten av dagen. Jag lärde mig faktiskt nyss att det rawa kakaopulvret jag använder, också innehåller koffein.
  • Omega3 Äter fortfarande min linfröolja. En shot varannan dag. Men det har jag alltid gjort.
  •  

    Två bubblare som jag inte riktigt tagit ställning till

    • Ät alger! Vissa som jag talat med säger att alger klassas som Östersjöfisk och ska därför undvikas. Nya rön påvisar också att alger är antingen giftigt eller supernyttigt. Och de kunde inte avgöra vilket som var vilket.
      Andra gravida förstå-sig-påare vräker isig alger och särskilt Chorella med hänvisning till Hippocrates health insitute.  ( Rawfood / Cancerbotarläger i Florida, USA)
    • Ät Vetegräs! Det innehåller allt du behöver. Ja men det är också utrensande och används flitigt när folk ska detoxa.
      Har du något att säga om dessa två kandidater så hojta till! Alla insikter är bra och viktiga för att man själv ska kunna skaffa sig en åsikt!

    Så med det säger jag godmorgon och ha en strålande dag!

    Annons
    Annons